Lainapalvelut

Alta voit tutustua tämän hetken suosituimpiin lainantarjoajin. Lue lisää palveluista ja pyydä halutessasi ilmaiset lainatarjoukset.

Lainasumma:
  • Suodatus:
  • Paras arvostelu
  • Suosittelemme
  • Yksi hakemus, monta lainatarjousta
  • Alin ikäraja
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.helppolaina.fi/lainaan/vertaalainaa.phpchecked
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.helppolaina.fi/lainaan/varmalaina.phpchecked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.helppolaina.fi/lainaan/vertaapankkeja.phpchecked
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.helppolaina.fi/lainaan/omalaina.phpchecked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.helppolaina.fi/lainaan/zmarta.phpchecked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.helppolaina.fi/lainaan/rahalaitos.phpchecked
Näytä lisää tuloksia

 

Esittelyssä Suomen haetuimmat lainapalvelut

HelppoLaina.fi palveluun on koottu kaikki Suomen suosituimmat ja haetuimmat lainapalvelut. Lainatarjoajien joukossa on useita Suomessa toimivia lainantarjoajia sekä kotimaisia pankkipalveluita ja rahoitusyhtiöitä. Kaikki lainapalvelut tarjoavat kuluttajalle lainaa turvallisesti ja luotettavasti. Lainapalvelun tarkemmassa esittelyssä kerrotaan mm. tärkeimmät tiedot, lainapalvelun hakuehdot, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää ja miten laina maksetaan takaisin. Hakija voi turvallisin mielin hakea mistä tahansa palvelusta lainaa ilman, että lainatarjouksen pyytäminen sitoisi hakijaa mihinkään sopimukseen. Myös lainan hakeminen mihin tahansa vuorokauden aikaan on maksutonta.

 

Lainan kilpailuttaminen monen lainapalvelun välillä

Kuten lainataulukosta voi havaita, lainanpalveluita on useita. Hakijan on usein vaikea päättää mistä hän hakisi itselleen lainaa? Toinen syy päätöksen tekoon, että lainanhakija miettii mikä lainapalveluista olisi hänelle paras ja tietenkin edullisin.

HelppoLaina.fi on solminut yhteistyösopimuksen johtavan lainan kilpailutuspalvelun VertaaPankkeja.fi kanssa. Yhteistyön ansiosta hakijan lainahakemus voidaan hetkessä kilpailuttaa noin 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken. Pankkilainan kilpailuttaminen ei maksa hakijalle mitään. Lainan kilpailutus onnistuu nopean hakemuksen avulla hetkessä ja lainanhakija saa vertailtavakseen useita varteen otettavia lainatarjouksia eri lainapalveluilta. Monet hakijat ovat pitäneet tätä kilpailutustapaa hyvänä ominaisuutena lainaa hakiessa. Näin hakijan aikaa säästyy huomattavasti, kun lainan kilpailuttaminen itse monen lainapalvelun kesken jää kokonaan pois.

 

Valitse lainapalvelu lainatyypin ja lainatarpeen mukaan

Eri lainapalvelut myöntävät hieman erilaista lainaa. Yleisesti kuitenkin voidaan sanoa, että lainasummat vaihtelevat 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Laina-aika riippuu paljon haetusta lainasummasta ja on väliltä 1 – 20 vuotta. Ennen lainan hakemista hakijan kannattaa tutustua eri lainapalveluihin lukemalla palveluista tehtyjä artikkeleita, mutta jos tämä tuntuu aikaa vievältä ja tylsältä hommalta, voi hakija hakea suoraan lainaa valitsemasta lainapalvelusta tai kilpailuttaa lainan usean lainantarjoajan välillä yhdellä selkeällä hakemuksella.

Pyytämällä lainatarjoukset lainan kilpailuttamisen kautta, hakija saa lainatarjouksen monelta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Kaikki lainatarjoukset on räätälöity hakijan antamien lainaehtojen mukaisesti ja tarjoukset on aina laskettu hakijan tietojen, tulojen ja haetun lainasumman mukaan. Näin hakija pystyy varmistamaan, että saa henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavakseen. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle aina oman riskianalyysin, jonka mukaan he joko voivat tarjota lainaa tai eivät. Lainatarjousten määrä riippuu monesta tekijästä, kuten paljonko lainaa haetaan? Mikä on valittu laina-ajaksi? Millainen maksukyky hakijalla on? ja Paljonko hänellä on vanhaa velkaa maksamatta? yms.

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava laina, jossa lainasummat vaihtelevat 100 – 60.000 euron välillä. Lainaa voi hakea yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa. Vakuudeton kulutusluotto on yski netin suosituimmista lainoista ja lainaan ei tarvitse hankkia takausta tai vakuuksia. Kulutusluottoa haetaan yleensä suurempaan kertaostokseen, kuten auton ostoon, remonttia varten, lomamatkalle tai esimerkiksi kesämökin kunnostamiseen.

Joustoluotto on jatkuva luotto, johon hakijalle on määritelty tietty luottoraja. Suurin myönnettävä joustoluotto on peräti 50.000 euroa, mutta tyypillisesti joustoluoton luottorajat pyörivät siinä 4000 – 10 000 eurossa. Joustoluoton parhaita ominaisuuksia on juuri sen joustavuus. Lainaa nostetaan omalle tilille aina tarpeen mukaan ja lainan kulut sekä korko määräytyy nostojen mukaan. Lainan takaisinmaksu on myös joustava. Maksettuasi käyttämääsi luottoa takaisin, vapautuu lainaa uudelleen käyttöösi ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Pikavippi on akuuttiin lainatarpeeseen otettu pieni laina. Pikavipin lainasummat ovat muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon ja laina maksetaan takaisin melko nopeasti. Pikavippi myönnetään ilman vakuuksia ja takausta. Lainan tilille siirtymineen tapahtuu nopeasti, keskimäärin 15 minuutissa. Pikavippi haetaan usein nopeaan lainatarpeeseen, kun elämässä tulee vastaan yllättävä rahatarve, johon ei ole osannut varautua.

 

Syksyn lakimuutos vaikutti lainojen korkotasoon

Uuden vakuudettomia lainoja koskevan lakimuutoksen myötä lainan nimellinen vuosikorko tulee pysytellä 20 %:ssa ja lainan muut kulut tulee olla maksimissaan 150 euroa. Lakimuutos vaikutti myönteisellä tavalla lainamarkkinoihin, koska näin lainapalveluista karsiutui pois ns. kalliit lainat.

Lainamarkkinat myös selkeytyvät ja saivat kaivattua uskottavuutta. Enää lainamarkkinat eivät ole kuin villi viidakko, jossa lainan korkokulut huitelevat missä sattuu. Laki määräsi lainan kulut ja korkotason tietylle tasolle, jota kaikkien lainapalveluiden tulee noudattaa.

Lakiuudistuksen myötä myös perinteiset pankit ovat tulleet tarjoamaan omia palvelujaan rohkeammin verkkoon. He myös ymmärtävät kuinka tärkeää on näkyä netissä.