Lainaa

Hae lainaa ilman vakuuksia ja takaajia jopa 60 000 € asti.
Tutustu alla oleviin lainapalveluihin ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset vaikka heti.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5 Stars

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainaa 5000€, maksuaika 3v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 159,17€, takaisinmaksettava summa 5730€ sekä todellinen vuosikorko on 9,45%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Helppolaina.fi – turvallinen ja helppo lainan vertailupalvelu

Helppolaina.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Palvelumme on suunniteltu juuri sinulle, joka haluat löytää sopivan lainan nopeasti ja helposti. Meidän avullamme voit vertailla eri lainapalveluiden pikavipit tai lainan korkoja ja muita kuluja helposti yhdestä paikasta, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa jokaisen lainapalvelun erikseen vertailuun.

Lainasummat ja maksuajat Helppolaina.fi:n vertailussa

Vertailupalvelumme kattaa laajan valikoiman eri lainasummia ja maksuaikoja, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan lainan. Meillä voit vertailla lainoja, joiden summat vaihtelevat 100 eurosta jopa 70 000 euroon, ja maksuajat voivat olla 1 – 20 vuotta. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita juuri sinulle sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi ja mahdollisuuksiasi.

Lainan hakeminen Helppolaina.fi:n avulla

Helppolaina.fi:n avulla voit hakea lainaa helposti ja nopeasti. Sinun tarvitsee vain täyttää lainahakemus verkossa, ja me esittelemme sinulle parhaat lainavaihtoehdot eri rahoituslaitoksilta. Lainahakemuksemme on helppokäyttöinen ja nopea täyttää, joten voit saada lainatarjoukset nopeasti ja vaivattomasti. Voit rauhassa vertailla eri tarjouksia ja valita niistä sinulle sopivimman.

Lainapäätös ja rahojen siirto – nopeaa ja helppoa

Lainapäätös tulee yleensä heti lainahakemuksen jättämisen jälkeen, ja rahat voidaan siirtää tilillesi jo samana päivänä. Lainapäätöksen nopeus ja helppous ovat tärkeitä tekijöitä.

löytääksesi sopivan lainan nopeasti ja vaivattomasti. Helppolaina.fi:n avulla voit säästää aikaa ja vaivaa sopivan lainan etsimisessä, ja voit olla varma, että löydät parhaat lainatarjoukset juuri sinulle.

Miksi valita Helppolaina.fi lainojen vertailuun?

Helppolaina.fi on luotettava ja turvallinen lainavertailupalvelu, jonka avulla voit löytää parhaat lainavaihtoehdot eri rahoituslaitoksilta. Meidän avullamme voit helposti vertailla eri lainapalveluiden korkoja ja muita kuluja yhdestä paikasta, joten voit säästää aikaa ja vaivaa vertailuprosessissa. Meillä voit myös olla varma, että löydät aina parhaat lainatarjoukset, sillä me päivitämme vertailumme jatkuvasti uusilla tarjouksilla ja kampanjoilla.

Lisäksi meidän palvelumme on täysin ilmainen ja sitoutumaton. Sinun ei tarvitse maksaa mitään käyttääksesi palveluamme, eikä sinun tarvitse sitoutua mihinkään lainatarjoukseen, jos et halua. Voit vertailla eri vaihtoehtoja rauhassa ja valita itsellesi sopivimman.

Lopuksi haluamme korostaa, että olemme aina asiakkaidemme puolella. Tarjoamme selkeitä ja läpinäkyviä tietoja eri lainapalveluiden koroista ja kuluista, jotta voit tehdä parhaan päätöksen oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään sopivan lainan nopeasti ja helposti, jotta voit saavuttaa unelmiesi tavoitteet.

Vastuullinen lainan hakeminen – tärkeät asiat huomioitavaksi

Lainan hakeminen voi olla monelle stressaava ja epävarma tilanne. Haluamme kuitenkin korostaa, että vastuullinen lainan hakeminen on tärkeää, jotta voit välttyä taloudellisilta ongelmilta ja velkaantumiselta. Tässä muutama tärkeä asia, jonka kannattaa huomioida lainaa hakiessa.

 1. Lainan takaisinmaksukyvyn arviointi

Ennen lainan hakemista on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne ja varmistaa, että sinulla on kyky maksaa laina takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Lainan takaisinmaksukyvyn arvioinnissa kannattaa ottaa huomioon kaikki tulot ja menot, ja varmistaa että lainan takaisinmaksu ei vaaranna talouden muita tärkeitä menoja.

 1. Lainaehtojen vertailu

Lainaehtojen vertailu on tärkeää, jotta voit löytää sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi. Kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoon, takaisinmaksuaikaan ja muihin kuluihin, kuten avausmaksuihin ja tilinhoitomaksuihin. Helppolaina.fi:n vertailupalvelun avulla voit helposti vertailla eri lainapalveluiden tarjoamia ehtoja yhdellä kertaa.

 1. Lainan hakeminen turvalliselta palvelulta

On tärkeää valita turvallinen ja luotettava lainapalvelu, joka noudattaa vastuullista lainaamista. Varmista, että lainapalvelulla on asianmukaiset luvat ja että se noudattaa kuluttajansuojalakia. Helppolaina.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, joka tarjoaa turvallisen ja luotettavan vertailupalvelun.

 1. Lainan hakeminen vain tarpeeseen

Lainaa ei kannata hakea turhaan tai ylimääräisiin hankintoihin, vaan ainoastaan todellisiin tarpeisiin

. Kannattaa miettiä tarkkaan, onko laina todella välttämätön, vai olisiko jokin toinen vaihtoehto mahdollinen. Jos lainan tarve on kiireellinen, kannattaa kuitenkin käyttää Helppolaina.fi:n vertailupalvelua, joka auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainan.

 1. Lainan vaikutus talouteen

Lainan ottaminen vaikuttaa aina omaan talouteen, ja siksi on tärkeää miettiä tarkkaan lainan vaikutuksia omaan talouteen. Lainan takaisinmaksu vaikuttaa talouden maksuvalmiuteen, joten on tärkeää arvioida lainan vaikutus esimerkiksi kuukausittaisiin menoihin ja säästöihin. Lainan vaikutus talouteen on hyvä selvittää etukäteen, jotta tiedät mitä odottaa lainan ottamisesta.

Vastuullinen lainan hakeminen on tärkeää, jotta voit välttyä taloudellisilta ongelmilta ja velkaantumiselta. Helppolaina.fi auttaa sinua löytämään sopivan lainan vastuullisesti ja turvallisesti. Meidän vertailupalvelumme avulla voit vertailla eri lainapalveluiden korkoja ja muita kuluja helposti yhdellä kertaa, jotta löydät parhaat lainatarjoukset juuri sinulle. Muista kuitenkin aina arvioida oma taloudellinen tilanteesi ja harkita lainan hakemista vastuullisesti.

Laina ilman vakuuksia – ota nämä asiat huomioon

Vakuudeton laina on laina, joka myönnetään ilman erityistä omaisuutta tai muuta vakuutta, joka takaa lainan takaisinmaksun. Se eroaa vakuudellisesta lainasta, jossa lainanottaja antaa pankille tai muulle rahoituslaitokselle jonkin omaisuuden (kuten asunnon tai auton) vakuudeksi lainan takaisinmaksusta. Lainan voi myös hakea yhdessä toisen lainanhakijan kanssa, jolloin molemmat osapuolet ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Tässä on muutamia seikkoja, jotka auttavat ymmärtämään, milloin vakuudetonta lainaa voi olla järkevää hakea ja mitä tulee ottaa huomioon:

Vakuudettoman lainan hyödyt:

 • Helppous ja nopeus: Vakuudettomat lainat voivat olla nopeampia saada kuin vakuudelliset lainat, koska niihin ei liity omaisuuden arviointia.
 • Ei omaisuuden menetysriskiä: Koska lainaa ei ole sidottu mihinkään omaisuuteen, et menetä kotiasi, autoasi tai muita omaisuuksiasi, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudettoman lainan mahdolliset haitat:

 • Korkeammat korot: Yleisesti ottaen vakuudettomilla lainoilla on korkeammat korot kuin vakuudellisilla lainoilla, koska pankille tai rahoituslaitokselle aiheutuu suurempi riski.
 • Vähemmän joustavuutta: Jotkut vakuudettomat lainat voivat tulla tiukemmilla ehdolla tai vähemmän joustavilla takaisinmaksuohjelmilla.
 • Maksuhäiriöt: Jos et pysty maksamaan vakuudetonta lainaa takaisin, se voi johtaa merkintään luottotietoihisi, mikä voi vaikuttaa kykyysi saada tulevaisuudessa luottoa.

Mitä vakuudettoman lainan kohdalla tulee ottaa huomioon?

 • Korko: Vakuudettoman lainan korot ovat yleensä korkeammat. Vertaile eri lainatarjouksia ja mieti, onko korko kilpailukykyinen.
 • Maksuaika: Minkä pituista maksuaikaa tarvitset ja kuinka suuria kuukausittaisia eriä pystyt maksamaan?
 • Lainan määrä: Kuinka suuren lainan todella tarvitset? Älä ota enempää kuin mitä tarvitset.
 • Maksuviivästykset ja muut mahdolliset lisämaksut: Selvitä, mitä seurauksia on, jos maksat lainaa myöhässä.
 • Luottotiedot: Onko sinulla hyvät luottotiedot? Ne vaikuttavat siihen, millaista lainaa ja millä ehdoilla voit saada.
 • Muut ehdot: Onko lainassa mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin? Voitko maksaa lainan takaisin etuajassa ilman lisäkuluja?

Mikä laina sopii sinulle? – Esittelyssä eri lainamuodot

Vakuudettomat lainat ovat nousseet suureen suosioon viime vuosina, ja niiden tarjoama joustavuus ja helppokäyttöisyys tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille lainanhakijoille. Toisin kuin vakuudelliset lainat, vakuudettomiin lainoihin ei vaadita omaisuuden, kuten asunnon tai auton, panttaamista lainan vakuudeksi.

Kulutusluotto on yksi yleisimmistä vakuudettomista lainamuodoista. Se on yleensä tarkoitettu henkilökohtaiseen kulutukseen, kuten kodinkoneiden hankintaan, matkustamiseen tai muihin yllättäviin menoihin. Kulutusluottoa HelppoLainan kautta 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka.

Joustoluotto on kuin luottokortti ilman fyysistä korttia. Se on jatkuva laina, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan aina luottorajaasi asti. Kun maksat luottoa takaisin, se vapautuu uudelleen käyttöösi. Joustoluotto tarjoaa joustavuutta arjen yllättäviin menoihin.

Pikavippi on pieni, usein alle 2000 euron suuruinen laina, jonka saa nopeasti tililleen. Se sopii yllättäviin menoihin, kun rahaa tarvitaan nopeasti. 

Pankkilaina on laina, jota myönnetään ilman vakuuksia tai takausta. Lainapäätös ja rahojen saanti tilille on nopeampaa ja lainan voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, kuten matkoihin, kodin remontteihin tai muihin yllättäviin menoihin

Lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa – Mikä on yhteislaina?

Yhteislaina tarkoittaa lainaa, jonka kaksi tai useampi henkilö ottaa yhdessä ja josta he ovat yhdessä vastuussa. Yhteislainaa haetaan usein silloin, kun yksittäinen hakija ei joko saa lainaa yksinään tai halutaan saavuttaa paremmat lainaehdot yhdistämällä hakijoiden taloudelliset voimavarat.

Kun puhutaan yhteislainasta, yleensä tarkoitetaan sitä, että kaikki lainanottajat ovat yhteisvastuullisia koko lainamäärästä. Tämä tarkoittaa, että jos yksi lainanottajista ei pysty maksamaan lainaansa, muut lainanottajat ovat velvollisia kattamaan kyseinen osuus.

Yhteishakijoiden tulot ja luottotiedot yhdistetään usein lainahakemuksessa, mikä voi johtaa suurempaan hyväksyttyyn lainamäärään ja parempiin lainaehtoihin, kuten alhaisempaan korkoon. Jos yhteislainassa ilmenee maksuvaikeuksia tai myöhästymisiä, se vaikuttaa kaikkien yhteislainan ottaneiden henkilöiden luottotietoihin.

Yhteislainoja otetaan usein suurien hankintojen, kuten asunnon tai auton, rahoittamiseen. Toisinaan yhteislainaa voi hakea myös olemassa olevien lainojen yhdistämiseen.

Yhteislainan ottaminen voi olla järkevää monissa tilanteissa, mutta on äärimmäisen tärkeää ymmärtää yhteinen vastuu ja potentiaaliset riskit, jotka tulevat mukana.

Mitä laina tarkoittaa? – tärkeää tieto lainaamisesta

Lainaaminen tarkoittaa prosessia, jossa lainanantaja antaa lainanhakijalle summan rahaa tai muunlaista arvoa, joka on määrä palauttaa tulevaisuudessa. Lainan takaisinmaksu tehdään yleensä etukäteen määrätyissä erissä, ja usein siihen lisätään korko, joka on lainanantajan palkkio lainan myöntämisestä.

Miksi lainaa otetaan?

 1. Se mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen: Lainat mahdollistavat kalliimpien investointien, kuten asuntojen, autojen tai opiskelun rahoittamisen. Ilman lainoja monet eivät pystyisi tekemään näitä hankintoja kerralla.

 2. Lisää taloudellista joustavuutta: Laina voi tarjota taloudellista hengähdystaukoa yllättävissä elämäntilanteissa, kuten äkillisissä terveyskuluissa tai työttömyydessä.

 3. Mahdollisuus sijoittaa: Lainan avulla yksittäisen lainanhakijat ja yritykset voivat investoida hankkeisiin tai yrityksiin, joilla on potentiaalia tuottaa suurempaa tuottoa tulevaisuudessa kuin lainan korko.

 4. Taloudellinen vipuvaikutus: Erityisesti yritykset voivat käyttää lainaa vipuvaikutuksena kasvattaakseen tuottojaan. Oikein käytettynä laina voi maksimoida sijoittajien tuotot.

Vaikka lainaaminen on tehokas väline monille taloudellisille tarpeille, on tärkeää ymmärtää lainaehdot ja varmistaa, että laina sopii yksilölliseen taloudelliseen tilanteeseen. Lainan ottamisen edut tulevat parhaiten esiin, kun lainaa käytetään harkiten ja vastuullisesti. Lainan takaisinmaksukyvyn arviointi ja oikea-aikainen suunnittelu ovat avainasemassa lainanhakijan eduille.

Pyydä lainatarjoukset vertailtavaksi

Lainan ottaminen on merkittävä taloudellinen päätös, joka voi vaikuttaa omaan talouteen useiden vuosien ajan. Vaikka lainan ottaminen voi tuntua yksinkertaiselta ja nopealta ratkaisulta rahoitustarpeeseen, on tärkeää tehdä huolellinen lainavertailu ennen lainapäätöksen tekemistä.

Lainojen korko- ja muut kulut voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä. Korkoprosenttiyksiköissä mitattuna pieneltäkin vaikuttava ero voi tarkoittaa satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöä lainan koko takaisinmaksuajalta. Vertailemalla lainoja huolellisesti voit löytää edullisimman vaihtoehdon ja säästää rahaa.

Eri lainantarjoajilla on erilaisia lainatuotteita, joilla on omat erityispiirteensä ja ehtonsa. Joku tarjoaa joustavampia takaisinmaksuaikoja, kun taas toinen voi tarjota mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin. Lainavertailun avulla voit löytää lainan, joka vastaa parhaiten omiin tarpeisiisi.

Kaikki lainakulut eivät välttämättä näy heti ilmoitetussa lainaesimerkissä. On mahdollista, että lainassa on muita kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai nostoprovisioita. Tarkan henkilökohtaisen lainavertailun avulla voit varmistaa, että ymmärrät kaikki lainaasi liittyvät kulut.

Lainavertailun yhteydessä on hyvä tarkastella myös lainan muita ehtoja, kuten mahdollisuutta ylimääräisiin lyhennyksiin ilman lisäkuluja, tai mahdollista lainan aikaista takaisinmaksua. Näillä ehdoilla voi olla merkitystä lainan takaisinmaksun aikana.

Tieto eri lainavaihtoehdoista antaa sinulle neuvotteluvalttia. Kun tiedät, mitä muut lainantarjoajat tarjoavat, voit usein neuvotella itsellesi paremmat ehdot omasta pankistasi tai muusta rahoituslaitoksesta.

Lainan ottaminen on merkittävä päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Tarkan lainavertailun avulla voit tehdä perustellun päätöksen ja varmistaa, että saat parhaat mahdolliset ehdot lainallesi. Se ei vie paljoa aikaa, mutta voi säästää sinulta paljon rahaa ja vaivaa pitkällä aikavälillä. 

Pyydä HelppoLainan avulla vertailuun sinulle räätälöidyt lainapalvelut ja pyydä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi. 

Pienikorkoinen laina - Vertaa lainat, niin tiedät mistä sen saat

Pienikorkoiset lainat ovat lähes poikkeuksetta jokaisen lainanhakijan tavoitteena, sillä ne voivat säästää huomattavan summan rahaa lainan takaisinmaksuajalla. Kuitenkin koron lisäksi lainassa on muita kuluja ja tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Seuraavassa käydään läpi, miten tunnistat pienikorkoisen lainan ja miten voit varmistaa mahdollisuutesi saada lainaa pienellä korolla.

Nimelliskorko kertoo lainan peruskoron, mutta se ei välttämättä sisällä kaikkia lainasta aiheutuvia kuluja. Siksi on tärkeää tarkastella myös muita tekijöitä.

Todellinen vuosikorko, ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja mahdolliset muut palkkiot. Todellinen vuosikorko antaa realistisemman kuvan lainan todellisista kustannuksista.

Pienikorkoisen lainan ei tulisi sisältää yllättäviä piilokuluja. Kaikki lainan kustannukset pitäisi olla selkeästi esitetty ja ymmärrettävästi kerrottu lainatarjouksessa.

Vertailemalla useita lainatarjouksia voit selvittää, mikä niistä on pienikorkoisin. Muista kuitenkin vertailla myös muita lainaehtoja.

Asiakkaiden arvostelut ja kokemukset voivat antaa viitteitä siitä, onko kyseessä todella edullinen laina. Jos moni asiakas kehuu lainantarjoajaa edulliseksi, voi se olla merkki kilpailukykyisestä korosta.

Pienikorkoista lainaa etsiessä on myös hyvä miettiä, haluatko kiinteän vai vaihtuvan koron. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi nousta tai laskea. Vaikka vaihtuva korko voi alussa olla matalampi, se voi myös nousta korkeammaksi laina-ajan kuluessa.

Lainan korko ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa lainan kustannuksiin. On tärkeää huomioida myös lainan muut ehdot, kuten mahdolliset järjestelypalkkiot, ennenaikaisen takaisinmaksun kulut ja lyhennysvapaat kuukaudet.

Asiakaskokemuksia lainaamisesta ja lainan kilpailuttamisesta

Anna, 34: “Olin aluksi epävarma HelppoLaina.fi palvelun käyttämisestä, mutta ystävän suosituksesta päätin käyttää palvelua. Täytin maksuttoman lomakkeen ja sain hyvin nopeasti sähköpostiini tiedot lainapalveluista, joita minun olisi suositeltavaa käyttää. Päätin täyttää lainapalveluiden lainahakemuksen ja sainkin nopeasti useita tarjouksia eri pankeilta ja näin, kuinka paljon voisin säästää kuukausittaisissa kuluissa, olin todella tyytyväinen. Helppo ja vaivaton prosessi!”

Mikko, 28: “Olen ottanut lainaa aiemmin suoraan omasta pankista. Kilpailuttamisen kautta sain kuitenkin paremman koron toisesta pankista. Tulevaisuudessa aion aina kilpailuttaa lainani. HelppoLainan avulla tämä onnistui vaivattomasti”.

Sofia, 41: “Lainavertailupalvelut kuten HelppoLaina tekevät lainan hakemisesta helpompaa. Ei tarvitse itse ottaa yhteyttä jokaiseen pankkiin erikseen, ja sain tarjoukset nopeasti.”

Joonas, 50: “Vaikka kilpailutus tuotti edullisemman lainatarjouksen, tunsin oloni mukavammaksi valitessani tutun pankin, vaikka korko olikin hieman korkeampi. Palvelu ja tuntemus ratkaisivat.”

Veera, 29: “Lainan kilpailutus oli silmäavaava kokemus. En tiennyt, että lainaehdoissa voi olla niin suuria eroja eri pankkien välillä.”

Tomi, 38: “Olin skeptinen, mutta yllätyin positiivisesti. Lainan kilpailuttamisella säästin kuukausittaisissa lainanmaksuissani lähes 50 euroa.”

Elli, 45: “Kilpailuttamisen kautta sain paremman käsityksen siitä, mitä lainamarkkinoilla todella tapahtuu. Se antoi minulle neuvotteluvoimaa, kun keskustelin lainasta omassa pankissani.”

Lauri, 32: “Ensimmäistä kertaa kilpailutin lainani netissä ja prosessi oli paljon helpompi kuin odotin. Löysin lainan, joka oli räätälöity minun tarpeisiini.”

Sara, 27: “Yllätyin, kuinka monta tarjousta sain kilpailutettuani lainani. Se antoi varmuutta siitä, että tein oikean päätöksen valitessani parhaan tarjouksen.”

Pekka, 54: “Olen kilpailuttanut lainojani useamman kerran ja aina olen löytänyt paremman tarjouksen kuin mitä oma pankkini tarjosi. Se on opettanut minulle, että kilpailutus kannattaa aina.”

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainasta ja lainaamisesta

Laina on summa rahaa tai muuta arvoa, jonka lainanantaja antaa lainanhakijalle sillä ehdolla, että se maksetaan takaisin määrätyn ajan kuluessa, usein lisättynä korolla.

Korko on lainanantajan perimä maksu lainan käytöstä. Se ilmaistaan yleensä prosentuaalisena vuosikorosta ja voi olla kiinteä tai vaihteleva.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut. Se antaa paremman kuvan lainan todellisista kustannuksista. Lainanantajat ilmoittavat yleensä todellisen vuosikoron lainatarjouksissaan.

Kyllä, useimmat lainat sallivat ennenaikaisen takaisinmaksun, mutta jotkut saattavat periä siitä maksun. On tärkeää tarkistaa lainaehtosi tai keskustella lainanantajan kanssa ennen ennenaikaista takaisinmaksua.

Vakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, joka vaatii jonkinlaisen vakuuden, kuten kiinteistön tai auton, varmistamaan lainan takaisinmaksun. Jos lainaa ei makseta takaisin, lainanantaja voi ottaa haltuunsa vakuuden.

Pankit ja rahoituslaitokset eivät voi myöntää lainaa henkilölle, jolla on tiedoissa maksuhäiriömerkintä. Kun olet hoitanut raha-asiasi kuntoon, voit hakea lainaa. 

Käsittelymaksu on maksu, jonka jotkut lainanantajat perivät lainahakemuksen käsittelystä. Se voi olla kiinteä summa tai prosenttiosuus lainan määrästä.

Lyhennysvapaa kuukausi tarkoittaa sitä, että voit pitää tauon lainan pääoman lyhentämisestä tietyn kuukauden ajan, mutta korkoja saatetaan silti kertyä.

Jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin, on tärkeää ottaa heti yhteyttä lainanantajaan ja keskustella mahdollisista järjestelyistä. Pidemmällä aikavälillä maksamatta jättäminen voi johtaa perintätoimiin, maksuhäiriömerkintöihin ja mahdolliseen vakuuden menetykseen vakuudellisissa lainoissa.

HelppoLaina.fi
Logo