Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kymmenistä eri lainapalveluista.
Alla olevista vertailupalveluista voit hakea lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 € asti.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5 Stars

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 5000€, maksuaika 3v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 159,17€, takaisinmaksettava summa 5730€ sekä todellinen vuosikorko on 9,45%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on lainamuoto, jossa lainan saamiseksi ei vaadita erillisiä vakuuksia tai takaajia. Toisin kuin vakuudelliset lainat, joissa lainanantajalla on oikeus realisoida vakuus, kuten kiinteistö tai ajoneuvo, mikäli lainanottaja ei pysty hoitamaan lainanlyhennyksiä, vakuudettomassa lainassa tätä oikeutta ei ole. Sen sijaan lainapäätös perustuu usein hakijan taloudelliseen tilanteeseen, luottohistoriaan ja muihin vastaaviin seikkoihin.

Vakuudettomat lainat ovat yleisiä esimerkiksi kulutusluottojen, luottokorttiluottojen ja pikavippien kohdalla. Ne ovat suosittuja niiden joustavuuden ja nopean hakuprosessin ansiosta. Koska lainanantajalla ei ole vakuutta lainan varalle, vakuudettomien lainojen korot voivat olla korkeampia kuin vakuudellisten lainojen. Tämä johtuu siitä, että lainanantaja ottaa suuremman riskin antaessaan lainaa ilman vakuutta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että korkotaso voi vaihdella merkittävästi eri lainanantajien välillä, minkä vuoksi lainatarjouksia kannattaa aina vertailla huolellisesti ennen lainapäätöksen tekemistä.

Kenen kannattaa hakea lainaa ilman vakuuksia?

Lainaa ilman vakuuksia pidetään monesti joustavana ja yksinkertaisena rahoitusmuotona, mutta se ei välttämättä sovi jokaiselle. Katsotaanpa, kenelle vakuudeton laina on erityisen suositeltava:

 1. Nuoret aikuiset ja opiskelijat: Monilla nuorilla ei ole vielä merkittävää omaisuutta, jota käyttää vakuutena lainalle. Heille vakuudeton laina voi olla hyvä vaihtoehto aloittaa lainanhaku.

 2. Yksittäisiin menoihin: Jos tarvitset rahoitusta yksittäiseen, selkeään tarpeeseen, kuten matkaan, hääjuhliin tai kodinkoneen hankintaan, vakuudeton laina voi olla nopea ja helppo ratkaisu.

 3. Henkilöt ilman kiinteää omaisuutta: Jos sinulla ei ole asuntoa, maata tai arvokasta ajoneuvoa, vakuudeton laina voi olla ainoa vaihtoehto saada rahoitus.

 4. Tilapäisiin rahoitustarpeisiin: Jos kohtaat yllättävän menon ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin suhteellisen lyhyessä ajassa, vakuudeton laina voi tarjota nopean avun.

 5. Yrittäjät ja freelancerit: Yrittäjät ja freelancerit, jotka tarvitsevat lyhytaikaista rahoitusta liiketoimintansa pyörittämiseen mutta eivät halua tai voi käyttää yrityksen omaisuutta vakuutena, saattavat löytää vakuudettomasta lainasta ratkaisun.

Lainaa ilman vakuuksia: Vakuudettoman lainan edut

Lainaa ilman vakuuksia hakevien määrä on kasvussa, ja siihen on useita hyviä syitä. Lainan saaminen ilman vakuuksia tarkoittaa, että et tarvitse omaisuuttasi tai takaajaa lainan vakuudeksi. Tämä tekee lainaprosessista nopeamman ja monissa tapauksissa saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Hakeaksesi lainaa ilman vakuuksia tarvitset yleensä vain perustiedot taloudestasi ja henkilökohtaiset yksityiskohtasi. Useimmiten kaikki tarvittavat dokumentit ja tiedot voi toimittaa digitaalisesti, mikä tekee lainan hakemisesta helppoa ja nopeaa.

Lisäksi lainaa ilman vakuuksia tarjoavat yritykset usein joustavampia takaisinmaksuehtoja. Voit muokata laina-aikaasi tarpeesi mukaan, ja joissakin tilanteissa voit jopa lykätä maksua tai muuttaa maksuerän määrää.

Yksi merkittävä etu lainassa ilman vakuuksia on, että omaisuutesi, kuten asuntosi tai autosi, ei ole riskissä. Jos kohtaat ongelmia takaisinmaksun kanssa, omaisuuttasi ei oteta takaisin lainan turvaamiseksi.

Lainaa ilman vakuuksia vs. vakuudellinen laina: Keskeiset erot

Kun pohdit lainan ottamista, voit törmätä kahteen yleisimpään lainatyyppiin: lainaa ilman vakuuksia ja vakuudellinen laina. Mutta mitä nämä termit tarkoittavat ja miten ne eroavat toisistaan?

Hakiessasi lainaa ilman vakuuksia, sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi tai muuta vakuutta lainan vakuudeksi. Tämä tekee lainan hakemisesta usein nopeamman ja vähemmän monimutkaisen. Koska lainanantajalle syntyy suurempi luotonantoriski, saattavat korot olla korkeammat verrattuna vakuudellisiin lainoihin. Toisaalta lainaa ilman vakuuksia hakevan ei tarvitse olla huolissaan siitä, että omaisuus menetetään, jos takaisinmaksuissa ilmenee ongelmia.

Vakuudellisessa lainassa puolestaan lainanantaja vaatii jonkinlaisen vakuuden, kuten kiinteistön, auton tai muun arvokkaan omaisuuden. Tämä vakuus toimii takuuna lainanantajalle siitä, että laina maksetaan takaisin. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus ottaa haltuunsa vakuudeksi asetettu omaisuus. Koska lainanantajan riski on pienempi, vakuudellisten lainojen korot ovat usein matalampia.

Hae lainaa ilman vakuuksia HelppoLaina.fi palvelun kautta

Haluatko hakea lainaa ilman vakuuksia nopeasti ja vaivattomasti? HelppoLaina.fi tarjoaa selkeän ja tehokkaan tavan etsiä juuri sinulle sopivimmat vakuudettomat lainavaihtoehdot. Tässä yksinkertaisessa ohjeessa kerromme, kuinka voit hakea lainaa HelppoLaina.fi:n kautta:

 1. Aloita hakeminen: Mene HelppoLaina.fi:n verkkosivustolle ja aloita lainahakemuksen täyttäminen.
 2. Täytä lainahakemus: Syötä pyydetyt perustiedot, kuten lainasumma, takaisinmaksuaika ja henkilökohtaiset tiedot. Tämä auttaa meitä löytämään juuri sinulle räätälöidyt lainavaihtoehdot.
 3. Tarkista lainatarjoukset: HelppoLaina.fi vertailee puolestasi eri lainantarjoajien tarjouksia ja näyttää ne sinulle selkeässä muodossa. Voit rauhassa vertailla ehtoja ja korkoja.
 4. Valitse sopivin laina: Kun olet löytänyt itsellesi sopivan vakuudettoman lainan, voit jatkaa lainanhakuprosessia valitun lainanantajan sivustolla.
 5. Odota hyväksyntää: Useimmissa tapauksissa saat lainapäätöksen lähes välittömästi. Kun lainasi on hyväksytty, rahat siirretään tilillesi yleensä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Hakiessasi lainaa ilman vakuuksia HelppoLaina.fi:n kautta voit olla varma, että saat parhaat mahdolliset ehdot ja korkotarjoukset. Muista kuitenkin aina vertailla eri lainantarjoajia ja lukea lainaehtoja huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Lainaa ilman vakuuksia: Kustannukset ja korot

Kun puhutaan lainan hakemisesta, yksi ensimmäisistä asioista, jotka tulevat mieleen, ovat kustannukset ja korot. Vakuudettomissa lainoissa, eli lainoissa, joissa ei vaadita omaisuuden asettamista vakuudeksi, nämä tekijät voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä.

Ensimmäinen seikka, joka on hyvä ymmärtää, on se, että “Lainaa ilman vakuuksia” -tyyppiset lainat saattavat usein kantaa hieman korkeampaa korkoa kuin vakuudelliset lainat. Tämä johtuu siitä, että lainanantajan riski on suurempi, kun lainalle ei ole asetettu konkreettista vakuutta, kuten kiinteistöä tai ajoneuvoa.

Lisäksi vakuudettomissa lainoissa voi olla muita kustannuksia, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai nostoprovisioita. Nämä kaikki vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan kustannukset prosentteina vuodessa.

On kuitenkin tärkeää huomauttaa, että kilpailu vakuudettomien lainojen markkinoilla on kiihtynyt viime vuosina, mikä on johtanut siihen, että monet lainantarjoajat tarjoavat edullisia kampanjoita ja tarjouksia houkutellakseen uusia asiakkaita. Tämä tarkoittaa, että voit löytää lainaa ilman vakuuksia kohtuullisin ehdoin, mutta se vaatii vertailua ja aktiivista etsintää.

Kun harkitset lainan ottamista, käytä HelppoLaina.fi:n vertailutyökaluja nähdäksesi eri lainatarjoukset ja niiden ehdot. Näin voit varmistua siitä, että valitset itsellesi parhaiten sopivan ja kustannustehokkaimman vakuudettoman lainan.

Lainaa ilman vakuuksia: Parhaat vinkit vakuudettoman lainan hakemiseen

Kun suunnittelet vakuudettoman lainan hakemista, on tärkeää ottaa huomioon muutama keskeinen seikka, jotta lainan hakeminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti ja jotta saisit parhaat mahdolliset ehdot lainallesi.

 1. Vertaile eri lainantarjoajia:  Eri lainapalveluiden lainatarjoukset voivat vaihdella huomattavasti eri palveluntarjoajien välillä. Korkojen, kulujen ja muiden ehtojen vertailu on olennaista, jotta saat parhaan mahdollisen lainan.

 2. Mieti tarpeesi tarkkaan: Kuinka paljon tarvitset lainaa? Mitkä ovat takaisinmaksukykyysi vaikuttavat tekijät? Selkeä suunnitelma auttaa sinua valitsemaan oikean lainasumman ja välttämään ylivelkaantumisen.

 3. Tunnista maksukykysi: Vaikka vakuudettoman lainan hakeminen voi olla houkuttelevaa, on tärkeää miettiä, miten pystyt hoitamaan kuukausittaiset lyhennykset. Tee realistinen budjetti ja varmista, että laina ei rasita talouttasi liikaa.

 4. Valmistaudu liitteiden toimittamiseen: Vaikka “Lainaa ilman vakuuksia” tarkoittaa usein nopeampaa hakuprosessia, saattavat jotkut lainantarjoajat vaatia tiettyjä asiakirjoja, kuten palkkatodistuksia. Valmistautuminen etukäteen nopeuttaa prosessia.

 5. Tarkista sopimusehdot: Ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen, lue ehdot huolellisesti läpi. Näin varmistat, ettei sopimuksessa ole piilokuluja tai muita yllättäviä ehtoja.

Lainan hakeminen ilman vakuuksia on helppoa ja nopeaa, mutta on silti tärkeää olla huolellinen ja tietoinen koko prosessista. Käytä HelppoLaina.fi:n vertailutyökaluja ja hyödynnä yllä olevia vinkkejä saadaksesi parhaan mahdollisen lainan.

Lainaa ilman vakuuksia: Luottotiedot ja niiden merkitys vakuudettomassa lainassa

Kun harkitset lainan hakemista ilman vakuuksia, yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa lainapäätökseen ja lainaehtoihin, ovat luottotietosi. Tässä muutama keskeinen seikka, joka auttaa ymmärtämään, kuinka luottotiedot vaikuttavat vakuudettomaan lainaan.

 1. Miksi luottotiedot ovat tärkeitä? Lainantarjoajat käyttävät luottotietoja arvioidakseen riskiä siitä, pystytkö maksamaan lainan takaisin. Kun myönnetään lainaa ilman vakuuksia, tarkoittaa suurempaa riskiä lainanantajalle, koska heillä ei ole vakuuksia turvaamassa lainaa. Siksi luottotiedot ovat erityisen merkittäviä vakuudettomissa lainoissa.

 2. Miten huono luottotieto vaikuttaa? Jos sinulla on merkintöjä luottotiedoissasi, se saattaa vaikeuttaa lainan saamista tai johtaa korkeampiin korkoihin. Yleensä lainantarjoajat eivät myönnä lainaa ollenkaan, jos luottotiedot eivät ole kunnossa.

 3. Kuinka kauan merkinnät säilyvät? Luottotietomerkintä voi säilyä tietyn ajan, riippuen merkinnän tyypistä. On kuitenkin hyvä tietää, että merkintä ei ole ikuinen ja luottotietosi voivat parantua ajan mittaan.

 4. Vakuudeton laina ja luottotiedot: Vaikka lainan vakuudettomuus tarjoaakin mahdollisuuden hakea lainaa nopeasti ja helposti, on silti tärkeää olla tietoinen siitä, että luottotiedot ovat keskeisessä roolissa lainapäätöksessä.

Jos suunnittelet lainan hakemista, on suositeltavaa tarkistaa omat luottotiedot ennen hakemuksen tekemistä. Näin voit varmistaa, että tiedot ovat oikein ja ymmärrät, kuinka ne voivat vaikuttaa lainahakemukseesi. HelppoLaina.fi tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri lainantarjoajien ehtoja, jotta voit löytää itsellesi parhaan ratkaisun, myös kun otetaan huomioon luottotiedot.

Lainaa ilman vakuuksia: Yleiset ehdot ja vaatimukset vakuudettomissa lainoissa

Kun harkitset vakuudettoman lainan ottamista, on tärkeää ymmärtää lainan yleiset ehdot ja vaatimukset. Vaikka vakuudettomat lainat ovatkin suosittuja niiden joustavuuden ja helppouden vuoksi, niidenkin kohdalla on tärkeitä seikkoja huomioitavana.

 • Ikäraja: Lainan hakijalta vaaditaan usein tietty vähimmäisikä, joka yleensä vaihtelee 18-23 vuoden välillä.
 • Luottotiedot: Vakuudettomia lainoja myönnettäessä tarkistetaan usein hakijan luottotiedot. Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa lainapäätökseen tai lainan ehtoihin.
 • Tulojen todentaminen: Monet lainanantajat vaativat, että hakija pystyy todentamaan säännölliset tulonsa esimerkiksi palkkakuitin tai muun tulotodistuksen avulla.
 • Asuinmaa: Useat lainanantajat edellyttävät, että hakija on asunut pysyvästi maassa tietyn ajan, esimerkiksi viimeiset kolme vuotta.
 • Tilinumero: Jotta laina voidaan siirtää, hakijalla tulee olla käyttötili samassa maassa kuin lainanantajalla.

Vaikka vakuudeton laina on houkutteleva, on olennaista tarkistaa ja ymmärtää lainaehtoja ennen sopimuksen allekirjoittamista. Tämä varmistaa, että saat lainan, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Vakuudeton laina Virosta

Viime vuosina monet suomalaiset ovat kääntyneet Viron lainamarkkinoiden puoleen etsiessään vakuudettomia lainoja. Viron talouskasvu ja kehittyvä finanssisektori ovat luoneet maahan kilpailukykyisiä lainapalveluita. Erityisesti digitaalinen pankkitoiminta ja online-lainapalvelut ovat tehneet rajat ylittävästä lainaamisesta yksinkertaista ja vaivatonta.

Kun hakee lainaa Virosta, se tapahtuu useimmiten verkossa. Prosessi muistuttaa suurelta osin Suomen vastaavia palveluita: lainanhakija täyttää sähköisen hakemuksen, toimittaa tarvittavat dokumentit ja odottaa lainapäätöstä. Usein päätös ja rahojen siirto tapahtuvat nopeasti, joissakin tapauksissa jopa saman päivän aikana.

Vaikka Virosta saatu vakuudeton laina voi tarjota kilpailukykyiset korot ja ehdot, on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset verotukselliset seikat sekä selvittää lainan ehdot perusteellisesti. Kuten aina lainaa harkittaessa, on tärkeää vertailla eri tarjoajia ja heidän ehtojaan sekä huomioida takaisinmaksukyky.

Ennen lainan hakemista Virosta on suositeltavaa konsultoida asiantuntijaa, joka tuntee molempien maiden lainsäädännön ja finanssimarkkinat, jotta yllättäviltä tilanteilta ja kustannuksilta vältyttäisiin.

Usein kysytyt kysymykset vakuudettomista lainoista

Vakuudeton laina on rahoitustuote, jossa lainanottaja ei tarvitse asettaa vakuuksia lainan määrää vastaan. Tämä tarkoittaa, että lainanantajalla ei ole erityistä omaisuuserää, jota he voivat vaatia takaisin, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudettoman lainan korot voivat perustua useisiin tekijöihin, kuten hakijan luottotietoihin, lainan määrään, laina-aikaan ja lainanantajan omiin ehtoihin.

Monet lainanantajat tarjoavat nopeita vakuudettomia lainoja, jotka voidaan siirtää tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vaikka huonot luottotiedot voivat vaikeuttaa lainan saamista, jotkut lainanantajat saattavat silti myöntää vakuudettoman lainan korkeammalla korolla tai muilla ehdoilla.

Useimmissa tapauksissa voit maksaa vakuudettoman lainan takaisin etuajassa. Tarkista lainaehdoista, seuraako siitä mahdollisesti lisäkuluja.

Maksamatta jättäminen voi johtaa lisämaksuihin, korkeampiin korkoihin ja mahdollisesti maksuhäiriömerkintään. On tärkeää ottaa yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian, jos uskot, ettei sinulla ole varaa maksaa lainaasi ajallaan.

Useimmiten tarvitset ainakin todistuksen tuloistasi, henkilöllisyystodistuksen ja muut perustiedot. Vaatimukset voivat kuitenkin vaihdella lainanantajittain.

Koska lainanantajalla ei ole vakuuksia turvaamassa lainaa, he ottavat suuremman riskin myöntäessään vakuudettoman lainan. Tämä riski heijastuu usein korkeampina korkoina.

Lainojen määrä riippuu lainanantajan ehdoista ja omasta taloudellisesta tilanteestasi. On suositeltavaa olla varovainen ottamatta liikaa velkaa yhtä aikaa.

Lainojen vertailuun erikoistuneet verkkosivustot, kuten HelppoLaina.fi, ovat erinomainen työkalu vakuudettomien lainojen vertailuun. Ne antavat yleiskuvan markkinoilla olevista lainoista, niiden koroista ja ehdoista.

HelppoLaina.fi
Logo