Mistä lainaa velkojen maksuun?

Kilpailuttamalla lainan voit löytää edullisen ja sopivan lainan nykyisten lainojesi pois maksamiseen. 
Lainan kilpailuttaminen on helppoa HelppoLainan avulla, sillä olemme täysin maksuton palvelu.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5 Stars

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 5000€, maksuaika 3v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 159,17€, takaisinmaksettava summa 5730€ sekä todellinen vuosikorko on 9,45%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Lainaa velkojen maksuun kilpailuttamisen avulla

Kun tavoitteenasi on löytää taloudellisesti järkevä ratkaisu nykyisten velkojesi uudelleenjärjestelyyn, lainojen kilpailuttaminen voi tuoda tähän vaadittavan ratkaisun. Sen sijaan, että tyytyisit ensimmäiseen tarjoukseen tai kääntyisit vain muutaman lainanmyöntäjän puoleen, on suositeltavaa hyödyntää lainakilpailutuspalveluita lainojen vertailussa.

Erityisesti lainojen kilpailuttamiseen keskittyneet lainapalvelut tarjoavat arvokasta apua tässä tehtävässä. Kun käytät lainanvälittäjän palveluita, voit yhdellä lainahakemuksella tavoittaa kattavasti lainanmyöntäjiä, usein jopa 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Tämän ansiosta voit vertailla markkinoiden kilpailukykyisimpiä tarjouksia kätevästi ja kustannustehokkaasti ja löytää uuden, matalakoroisen lainan velkojesi maksamiseen. 

Lainan kilpailutuspalvelujen käyttö on kuluttajalle täysin maksutonta. Voit pyytää ja vastaanottaa lainatarjouksia ilman minkäänlaisia kuluja tai sitoutumista. Mikäli lainatarjoukset eivät vastaa odotuksiasi tai et syystä tai toisesta löydä sopivaa lainaa, voit hylätä ne ilman, että se aiheuttaa sinulle ylimääräisiä kustannuksia. Näin voit tehdä päätöksen uuden järjestelylainan ottamisesta harkiten. 

Miksi hakea uutta lainaa velkojen maksamiseen?

Uuden lainan hakeminen velkojen maksamiseen, tunnetaan yleisesti lainojen yhdistämisenä, joka voi tarjota monia etuja kuluttajille, jotka kamppailevat useiden velkojen hallinnan kanssa. 

Useiden lainojen yhdistäminen yhdellä lainalla yksinkertaistaa taloudellista hallintaa huomattavasti. Tämä tarkoittaa, että sinulla on vain yksi maksu suoritettavana kuukaudessa yhden lainanmyöntäjän kanssa, vähentäen hallinnollista taakkaa ja stressiä, joka liittyy useiden eri eräpäivien ja maksujen seuraamiseen.

Uusi laina voi tulla merkittävästi alhaisemmalla korolla verrattuna siihen, mitä maksaisit monien pienten lainojen yhteisistä koroista, erityisesti jos nämä pienet lainat sisältävät korkeakorkoisia velkoja, kuten luottokorttiluottoja tai pikavippejä.

Kun kaikki velat on yhdistetty yhdeksi lainaksi, tiedät tarkalleen, kuinka paljon sinun on maksettava joka kuukausi ja kuinka kauan sinun tarvitsee maksaa, mikä helpottaa taloudellisen suunnittelun tekemistä ja tulevaisuuden budjetoinnin ennakoimista.

Monien lainojen hallintaan liittyy usein monia piilokuluja, kuten tilinhoitomaksuja tai nostopalkkioita. Yhdistämällä lainat, säästät näissä lisäkuluissa ja voit myös välttää uusien maksujen syntymisen. Yhdistämällä kaikki korkeakorkoiset velat yhteen, usein alhaisemman koron lainaan, kokonaiskorkokustannukset voivat laskea, mikä säästää rahaa pitkällä tähtäimellä. Ilman selkeää suunnitelmaa, velkojen maksaminen minimierillä voi johtaa velkakierteeseen, jossa velat kasvavat pikemminkin kuin pienenevät. Uusi laina voi auttaa katkaisemaan tämän kierteen tarjoamalla selkeän polun velattomuuteen.

Vaikka uuden lainan ottaminen velkojen maksamiseen voi olla hyödyllistä, on tärkeää huomata, että se ei välttämättä ole paras ratkaisu kaikille. Ennen päätöksen tekemistä tulee tehdä perusteellinen arvio omasta taloudellisesta tilanteesta, ymmärtää uuden lainan ehdot, ja varmistaa, että lainan takaisinmaksukyky on realistinen ilman lisävelkaantumista.

Lainan kilpailuttaminen velkojen maksamista varten

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä prosessi, erityisesti silloin kun harkitaan velkojen maksamista uudelleenjärjestelemällä olemassa olevat velat. Se voi auttaa löytämään edullisimman ja sopivimman rahoitusratkaisun.

Kilpailuttamalla nykyiset lainasi uudelleen saat tietoa eri lainantarjoajien koroista ja ehdoista, mikä auttaa sinua valitsemaan edullisimman vaihtoehdon. Velkojen uudelleenrahoittamisessa tavoitellaan usein mahdollisimman alhaista korkoa, mikä voi johtaa huomattaviin säästöihin korkokuluissa pitkällä tähtäimellä.

Kilpailuttamalla lainan lainan valitsemasi lainan kilpailutuspalvelun avulla saat yleensä useita lainatarjouksia, mikä antaa sinulle mahdollisuuden verrata eri lainanantajien tarjontaa. Tämä laaja valikoima takaa, että et jää paitsi mahdollisesti paremmista tarjouksista, jotka voisivat jäädä huomaamatta, jos ottaisit yhteyttä vain yhteen tai kahteen lainanantajaan.

Kilpailuttamispalveluiden käyttö voi säästää aikaa ja vaivaa, sillä voit täyttää yhden hakemuksen, joka välitetään useille lainanantajille. Tämä nopeuttaa lainatarjousten saamista ja helpottaa parhaan mahdollisen lainan valitsemista ilman, että sinun täytyy itse olla yhteydessä jokaiseen lainanantajaan erikseen. Lainan kilpailuttamisen avulla voit löytää ratkaisuja, jotka on räätälöity tarkasti sinun taloudellisen tilanteesi mukaan. Lainanantajat voivat tarjota joustavia maksuaikatauluja tai muita räätälöityjä ominaisuuksia, jotka vastaavat paremmin velkojen maksun tarpeitasi.

Kun sinulla on tiedossa kuinka suurta lainaa tarvitset, sekä millaiseen kuukausierään sinulla on varaa, niin kilpailuta laina huolellisesti. Tutustu yllä olevassa taulukossa oleviin lainanvälityspalveluihin ja käytä niitä apunasi lainan kilpailuttamisessa.

Heidän kautta voit pyytää lainatarjoukset sitoutumatta kuitenkaan ottamaan lainaa. Saat siis useita lainatarjouksia, joita pääset vertailemaan. Mikäli löydät omaan tarpeeseesi sopivan ja edullisen lainatarjouksen, voit allekirjoittaa sen heti lainantarjoajan antamien ohjeiden mukaan.

Lainaa velkojen maksuun yhteishakijan kanssa

Mikäli olet suunnittelemassa lainan hakemista nykyisten lainojen pois maksamiseen ja haluat varmistaa itsellesi mahdollisimman edullisen koron, on hyvä harkita yhteishakijan lisäämistä lainahakemukseen. Tämä voi olla esimerkiksi puolisosi tai muu läheisesi, jonka kanssa sinulla on yhteinen rahoitustarve.

Yhteishakijan lisääminen lainaan voi parantaa lainaehtoja, sillä kahden ihmisen maksukyky yhdistettynä on yleensä suurempi kuin yksittäisellä henkilöllä. Jos molempien hakijoiden taloudellinen tila on vakaa, voi lainasumma olla suurempi ja korkotaso alhaisempi. Tämä johtuu siitä, että lainanantajan riski lainan takaisinmaksun suhteen laskee, kun vastuun jakaa useampi henkilö.

Ehdot yhteishakijan kanssa haettavalle lainalle ovat yleensä samat kuin yksin haettaessa. Molemmat hakijat tulee olla täysi-ikäisiä, heillä täytyy olla Suomen kansalaisuus, ja maksuhäiriömerkintöjen ei tule olla esteenä lainan saamiselle.

Kuinka nopeasti voin saada lainaa velkojen maksuun?

Lainan saamisen nopeus velkojen maksamista varten voi vaihdella huomattavasti riippuen monista tekijöistä. Tyypillisesti vakuudeton järjestelylaina voidaan maksaa lainanhakijan tilille noin 1 – 3 arkipäivässä, kun hakemuksessa olevat tiedot ovat kunnossa.

Pikavipit ja kulutusluotot ovat yleensä nopeimmin saatavia lainoja, kun taas suuremmat lainat, kuten järjestelylainat, vaativat enemmän aikaa käsittelyyn ja hyväksyntään.

Digitaaliset lainapalvelut käsitelevät hakemuksia automaattisesti ja antavat lainapäätöksiä nopeasti sekä siirtävät varoja saman päivän aikana, kun taas perinteiset pankit saattavat tarvita useita päiviä tai viikkoja. Jos sinulla on vahva luottokelpoisuus, vakaa tulotaso ja kaikki tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa, voit saada lainapäätöksen nopeammin. Lainanantajat käsittelevät nopeammin sellaisia hakemuksia, joissa riski on pienempi.

Lainanhakuprosessi voi viivästyä, jos tarvittavia asiakirjoja ei ole heti saatavilla. Nopeuta prosessia valmistelemalla kaikki tarvittavat dokumentit etukäteen. Huomaa myös, että jos haet lainaa viikonloppuna tai pyhäpäivänä, voi olla että lainan käsittely siirtyy seuraavalle arkipäivälle. Jotkin nettilainapalvelut kuitenkin käsittelevät lainoja myös viikonloppuisin.

Lainaa velkojen maksamiseen kokemuksia

"Olin jossain määrin epäileväinen lainojen yhdistämisen suhteen, mutta kun laskeskelin kuukausittain eri luottojen korot ja kulut, päätin kokeilla. Hain järjestelylainaa, ja yllätyksekseni sain selkeämmän kuukausibudjetin. Nyt maksan vain yhtä lainaa, ja se tuntuu hallitsevammalta. Ei enää eräpäiviä joka puolella kuuta!"

Minna

Kempele

"Kun kolmen eri lainan laskut kolahtivat postiluukusta viikoittain, stressitaso oli jatkuva. Yhdistelylainan myötä kaikki velkani niputettiin yhdeksi, ja stressi väheni merkittävästi. Huomasin myös, että korkomenot pienenivät, mikä oli todellinen hienoa!"

Linnea

Rovaniemi

"Minulla oli useampi pieni kulutusluotto, ja korot söivät suuren osan tuloistani. En uskonut, että yksi suurempi laina voisi todella säästää rahaa, mutta päätin kokeilla. Lainojen yhdistäminen oli paras taloudellinen päätös pitkään aikaan. Yksi laina, yksi korko – ja yllättäen enemmän jää säästöönkin."

Johanna

Orimattila

"Lainojen yhdistäminen oli minulle uusi käsite, mutta taloustilanteeni tarvitsi kipeästi järjestystä. Kun sain yhdistelylainan, hallinnointi muuttui yksinkertaisemmaksi. Enää ei tarvitse muistaa useita eräpäiviä ja summatkin ovat pienemmät. Tuntuu, että saan vihdoin velkakierteen katkaistua."

Leena

Kokkola

"Aina kun palkkapäivä lähestyi, aloin stressata tulevista lainanlyhennyksistä. Päätin hakea järjestelylainaa, ja vaikutus talouteeni oli välitön. Kuukausierät pienenivät ja hallintaan tuli selkeyttä."

Jussi

Lahti

Miksi lainaa velkojen maksamiseen ei aina kannata ottaa?

Vanhojen lainojen yhdistäminen uudeksi järjestelylainaksi voi tarjota monia etuja, kuten hallinnollisen helpotuksen ja potentiaalisesti alhaisemmat korot. Kuitenkin, kuten kaikissa taloudellisissa järjestelyissä, on olemassa riskejä, jotka on syytä ottaa huomioon ennen uuden lainan ottamista.

Pidempi maksuaika: Yhdistelylaina voi pidentää velan kokonaismaksuaikaa. Vaikka kuukausierät pienenevät, lainan maksaminen voi kestää kauemmin, ja loppujen lopuksi voit maksaa enemmän korkokuluja.

Korkeammat kustannukset: Vaikka kuukausierä pienenee, on tärkeää kiinnittää huomiota kokonaiskustannuksiin. Lainan avausmaksut, tilinhoitomaksut ja mahdolliset muut kulut voivat tehdä uudesta lainasta kalliimman pitkällä tähtäimellä.

Vakuudet: Joissain tapauksissa uusi laina vaatii vakuuksia. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, voit menettää vakuutena olevan omaisuuden.

Houkutus uusiin velkoihin: Kun useat pienet lainat yhdistetään yhdeksi, voi syntyä harha siitä, että velkaa on vähemmän, mikä voi johtaa uusien velkojen ottamiseen ja siten taloudellisen tilanteen huonontumiseen.

Sopimusehdot: On mahdollista, että uuden lainan ehdot eivät ole yhtä suotuisat kuin vanhoissa lainoissa. Esimerkiksi tietyt lainat voivat sisältää mahdollisuuden maksuvapaisiin kuukausiin tai muita joustavia ehtoja, joita uusi laina ei tarjoa.

Ennen lainojen yhdistämistä on suositeltavaa lukea lainaehdot huolellisesti, harkita henkilökohtaista taloustilannetta ja keskustella talousneuvojan kanssa. On tärkeää laskea kokonaiskustannukset ja arvioida, miten uusi laina vaikuttaa omaan talouteen pitkällä aikavälillä. Lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllistä, mutta se ei ole ratkaisu kaikille, ja se vaatii vastuullista taloudenhoitoa.

Usein kysytyt kysymykset:

Kyllä, monissa tapauksissa voit. Yhdistämällä useita korkeakorkoisia lainoja yhdeksi lainaksi, jossa on alhaisempi korko, voit vähentää kuukausittaisten korkokulujesi määrää. On kuitenkin tärkeää laskea kaikki lainaan liittyvät kulut, mukaan lukien mahdolliset avausmaksut ja tilinhoitomaksut, jotta ymmärrät kokonaiskustannukset.

Voit kilpailuttaa lainasi vertailemalla eri pankkien ja lainanantajien tarjouksia. HelppoLaina.fi on vertailupalvelu, joka on listannut selkeästi useat lainan kilpailutuspalvelut. Voit tutustua sivustolla useisiin palveluihin ja aloittaa oman lainan kilpailuttamisen maksutta helpolla hakemuksella.

Nopeus vaihtelee lainanantajien kesken, mutta jotkut lainanantajat tarjoavat lainapäätöksen ja rahansiirron jopa saman työpäivän aikana. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat ja tiedot valmiina nopeuttaaksesi prosessia.

Lainanantajat pyytävät yleensä tietoja nykyisistä tuloistasi, veloistasi ja muista taloudellisista sitoumuksistasi. Lisäksi tarvitset henkilötodistuksen ja todisteet tuloistasi, kuten palkkalaskelmat tai verotodistukset.

Kun etsit lainaa velkojesi maksamiseen, sinulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin lainatarjouksiin pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 

Vanhojen velkojen pois maksaminen voi olla kannattavaa, jos uusi laina tarjoaa edullisemmat korot ja maksuehdot, jolloin se voi auttaa selkeyttämään taloudellista tilannetta ja vähentämään korkokustannuksia pitkällä aikavälillä. On tärkeää huolellisesti arvioida omaa maksukykyä ja varmistaa, että uusi lainajärjestely todella edistää velkatilanteen hallintaa eikä vain lykkää ongelmaa tulevaisuuteen.

HelppoLaina.fi
Logo