Kulutusluotto

Kulutusluotto on laina, joka myönnetään nimensä mukaisesti kuluttamiseen. 
Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa huolellisesti, sillä kulutusluottovertailu voi tuoda suuren säästön.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5 Stars

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 5000€, maksuaika 3v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 159,17€, takaisinmaksettava summa 5730€ sekä todellinen vuosikorko on 9,45%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Kulutusluotto on vakuudeton laina jota voi hakea ilman vakuuksia

HelppoLaina.fi palvelun kautta haetut lainat ovat aina täysin vakuudettomia, eikä niihin vaadita henkilötakaajia. Kauttamme voit kilpailuttaa suosituimmat Suomen lainapalvelut, joiden kulutusluottoa voi hakea jopa 60.000 euroon saakka. Maksuaikaa lainalle voit valita 1 – 15 vuotta.

Kulutusluotto on tämän hetken suosituin lainatuote, jota haetaan niin netistä kuin perinteisesti pankistakin. Sille on lukemattomia käyttökohteita ja se sopii niin pieneen kuin suurempaankin lainantarpeeseen. Vakuudeton laina on aina nopeampi hakea ja saada käyttöön, kuin perinteinen vakuudellinen laina.

Koska lainantarjoajien ei tarvitse tarkistella hakijan vakuuksia tai takaajien kelpoisuuksia, on lainahakemusten käsittely erittäin nopeaa. Valitse sopiva lainapalvelu esittelemiemme palveluiden joukosta ja hae lainaa helposti netistä.

Kuka voi saada kulutusluoton?

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Vaikka vakuuksia tai takaajia ei vaadita, tulee hakijalla olla tarvittava takaisinmaksukyky. Tämä tarkoittaa säännöllisiä palkka-tai eläketuloja. Hakijan luottotiedot tarkistetaan myös aina automaattisesti hakemuksen yhteydessä, jolloin maksuhäiriömerkintä on este lainan saannille. Kun haet kulutusluottoa HelppoLaina.fi palvelun kautta, välitetään se noin 25:lle lainantarjoajalle, jotka itse loppujen lopuksi tekevät päätöksen lainatarjouksen antamisesta.

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Kulutusluotossa perinteinen takaisinmaksutapa on niin sanottu tasaerälyhennys. Tämä tarkoittaa sitä, että luottoa maksetaan takaisin kuukausierissä ja jokainen kuukausierä on saman suuruinen laina-ajan alusta loppuun. Poikkeuksia voi toki olla ja kunkin lainantarjoajan takaisinmaksusuunnitelman näet aina heidän antamastaan lainatarjouksesta. Tutustu aina huolellisesti tarjouksiin ja niiden ehtoihin, ennen kuin hyväksyt yhtään lainatarjousta.

Miten haen kulutusluottoa HelppoLaina.fi palvelusta?

Aloita lainan hakeminen tutustumalla tämän sivun taulukossa esiteltyihin lainantarjoajiin. Voit lukea heistä tarkempia esittelyitä klikkaamalla Lue lisää-nappia. Osa taulukossa olevista palveluista ovat lainanvälityspalveluita. He eivät siis itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttavat lainasi muilla lainantarjoajilla. Kilpailuta laina heidän kautta, jos haluat etsiä itsellesi helposti mahdollisimman edullisen lainan.

Riittää kun täytät yhden hakemuksen, jonka jälkeen lainanvälityspalvelu kilpailuttaa sen noin 25 pankilla ja muulla luotonantajalla. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat lainapäätöksen. Päätöksen ollessa hyväksytty, saat pian useampia lainatarjouksia eri lainapalveluita. Lue tarjoukset huolellisesti läpi ja vertaile niistä omaan tarpeeseen sopivimmat. Tämän jälkeen sinulla on oikeus joko hyväksyä jokin tarjouksista tai hylätä ne kaikki. Tarjousten hylkääminen ei aiheuta hakijalle mitään kustannuksia.

Kulutusluotto on suosituin lainatuote Suomessa

Kulutusluotto on yksi yleisimmistä lainatuotteista Suomessa. Se on tarkoitettu arjen tarpeisiin, kuten kodin remontointiin, auton hankintaan tai matkustamiseen. Kulutusluottoa voi hakea helposti ja nopeasti pankkien ja rahoituslaitosten kautta ja se myönnetään yleensä ilman vakuuksia tai takaajia.

Kulutusluottojen määrät vaihtelevat yleensä 100-60 000 euron välillä ja laina-ajat ovat yleensä 1-15 vuotta. Lainan saaminen edellyttää yleensä vähintään 18 vuoden ikää ja riittävää maksukykyä, joten on tärkeää tarkistaa oma maksukyky ennen lainan hakemista.

Mitä etuja kulutusluotossa on muihin luottoihin verrattuna?

Kulutusluoton suurin etu on sen joustavuus. Kulutusluotto on tarkoitettu arjen tarpeisiin ja sen hakeminen ja saaminen on yleensä nopeaa ja helppoa. Kulutusluottojen korot ovat yleensä matalammat kuin monissa muissa lainatuotteissa, kuten pikavipeissä tai joustoluotoissa. Lisäksi kulutusluotoissa on usein joustavat takaisinmaksuehdot, jolloin takaisinmaksua voi suunnitella oman taloudellisen tilanteen mukaan.

Mitä haittaa kulutusluotoista voi olla?

Kulutusluottojen suurin haittapuoli on se, että niiden korot voivat olla korkeita, mikä lisää lainan kustannuksia. Lisäksi kulutusluotot voivat johtaa velkaantumiseen jos takaisinmaksu ei onnistu sovitusti. Kulutusluottoja myöntävät pankit ja rahoituslaitokset arvioivat aina hakijan maksukyvyn, jotta velkaantumisen riskit ja maksuhäiriöt voitaisiin minimoida.

Kulutusluotto on hyvä ja monipuolinen lainatuote

Kulutusluotto on suosituin lainatuote Suomessa ja sitä myönnetään yleensä ilman vakuuksia tai takaajia. Kulutusluotot sopivat hyvin arjen tarpeisiin, kuten kodin remontointiin tai auton hankintaan. Kulutusluottojen suurin etu on niiden joustavuus ja nopeus, kun taas niiden suurin haittapuoli voi olla korkea korko. HelppoLaina.fi -palvelu auttaa sinua löytämään sopivan kulutusluoton tarpeisiisi vertailemalla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainaehtoja.

Kulutusluotto on monelle tuttu lainatuote, jota käytetään esimerkiksi remontin tai auton hankinnan rahoittamiseen. Kulutusluoton suosio perustuu sen joustavuuteen ja helppouteen: sitä voi hakea netistä tai pankista ja se myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Kulutusluoton korko on yleensä hieman korkeampi kuin esimerkiksi pankkilainan, mutta toisaalta sen myöntäminen on usein nopeampaa ja vaivattomampaa.

Kun haet kulutusluottoa, kannattaa aina vertailla eri vaihtoehtoja ja kilpailuttaa lainatarjoukset. HelppoLaina.fi:n avulla voit tavoittaa yhdellä hakemuksella jopa 25 – 30 pankkia ja muuta rahoituslaitosta ja löytää näin itsellesi sopivimman ja edullisimman kulutusluoton. Palvelumme on täysin ilmainen ja helppokäyttöinen, joten voit säästää sekä aikaa että rahaa.

Kulutusluottojen yhdistäminen - Mitä tulisi ottaa huomioon?

Kulutusluottojen yhdistäminen tarkoittaa useiden eri lainojen tai luottojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä tehdään yleensä helpottamaan lainojen hallintaa ja mahdollisesti pienentämään lainanhoitokuluja. Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi kulutusluottojen yhdistäminen voi olla järkevää ja mitä siinä tulisi ottaa huomioon.

Miksi yhdistää kulutusluotot?

 1. Selkeys ja hallittavuus: Useiden eri lainojen ja luottokorttivelkojen hallinta voi olla haastavaa. Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi saat selkeämmän kuvan veloistasi ja niiden hallinnasta tulee helpompaa.
 2. Säästöt koroissa ja kuluissa: Usein yhdistämällä lainat voit saada edullisemman koron ja vähentää kuukausittaisia hallinnointikuluja.
 3. Parempi budjetointi: Yhden lainan takaisinmaksaminen tiettynä päivämääränä voi helpottaa budjetointia ja talouden suunnittelua.
 4. Mahdollisuus pidentää laina-aikaa: Lainojen yhdistämisen yhteydessä on usein mahdollista sopia uusi, joustavampi takaisinmaksuaikataulu.

Mitä ottaa huomioon kulutusluottoja yhdistäessä?

 1. Kokonaiskustannukset: On tärkeää laskea, paljonko maksat korkoja ja kuluja ennen lainojen yhdistämistä ja verrata sitä uuden lainan kustannuksiin. Joskus yhdistäminen voi tuoda säästöjä, mutta ei aina.
 2. Uuden lainan ehdot: Tutki huolellisesti uuden lainan ehdot. Onko se todella edullisempi? Onko takaisinmaksussa joustoa?
 3. Mahdolliset lisäkulut: Joissakin tapauksissa voi olla, että vanhan lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta peritään kuluja. Nämä kannattaa ottaa huomioon laskelmissa.
 4. Luottotiedot: Yhdistelylainan saaminen edellyttää usein moitteettomia luottotietoja.

Miten toimia?

 1. Listaa nykyiset lainasi: Selvitä nykyisten lainojesi jäljellä olevat summat, korot ja muut kulut.
 2. Tee laskelma: Laske, paljonko maksat nykyisillä lainoillasi korkoja ja kuluja koko laina-ajalta.
 3. Vertaile tarjouksia: Hae tarjouksia yhdistelylainoista Helppolainan kautta ja vertaile niitä nykyiseen tilanteeseesi.
 4. Harkitse neuvontaa: Jos et ole varma, onko lainojen yhdistäminen sinulle järkevää, voi olla hyvä idea keskustella esimerkiksi talousneuvojan kanssa.

Kulutusluottojen yhdistäminen voi olla hyvä keino selkeyttää taloutta, säästää kuluissa ja saada parempi kontrolli omasta budjetista. Kuitenkin ennen kuin ryhtyy toimeen, on tärkeää tehdä huolellinen laskelma ja vertailu, jotta voi olla varma päätöksen järkevyydestä.

Miten kilpailutan kulutusluoton?

Voit kilpailuttaa kulutusluoton HelppoLaina.fi-palvelussa seuraavien ohjeiden mukaan:

 1. Mieti paljonko tarvitset kulutusluottoa: Mieti tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka pitkäksi ajaksi haluat sen ottaa. Huomioi myös takaisinmaksuehdot ja kulutusluoton korko.

 2. Vertaa lainapalveluita: Vertaile lanapalveluita HelppoLaina.fi-palvelun avulla ja valitse muutama, jotka sopivat tarpeisiisi parhaiten.

 3. Täytä hakemus: Täytä lainahakemus valitsemiesi tarjoajien sivuilla. Tässä vaiheessa sinulta saatetaan pyytää lisätietoja taloudellisesta tilanteestasi.

 4. Vertaile lainatarjouksia: Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat lainatarjoukset valitsemiltasi lainapalveluilta. Vertaile lainatarjouksia huolellisesti ja valitse se, joka sopii sinulle parhaiten.

 5. Hyväksy paras lainatarjous: Kun olet valinnut sopivan lainatarjouksen, hyväksy se lainanmyöntäjän antamien ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen rahat siirretään tilillesi yleensä muutamassa pankkipäivässä.

Kulutusluoton korot ja kustannukset

Kulutusluoton korot ja muut kustannukset voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien ja lainasummien välillä. Kaikki lainoja koskee kuitenkin samat lainoihin liittyvä termit, jotka voivat auttaa ymmärtämään kulutusluoton korkoja ja muita kustannuksia.

 • Nimelliskorko: Tämä on korkoprosentti, joka ilmoitetaan lainanottajalle. Se kertoo, kuinka paljon lainan korko on vuodessa. Korko voidaan laskea vuosittain, kuukausittain tai päivittäin, ja se voi olla kiinteä tai vaihtuva.

 • Todellinen vuosikorko: Todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina lainatarjouksissa. Se sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainan kustannukset, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut, mahdolliset nostopalkkiot ja muut kulut. Todellinen vuosikorko lasketaan samalla kaavalla kaikilla lainantarjoajilla, joten sen avulla on helppo vertailla eri lainojen kustannuksia.

 • Lainan takaisinmaksuaika: Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä enemmän korkoa ehtii kertyä.

 • Viivästyskorot ja muut maksut: Jos lainan takaisinmaksu myöhästyy, lainanantaja voi periä viivästyskorkoa ja muita maksuja. Viivästyskorko voi olla korkeampi kuin lainan nimelliskorko, joten on tärkeää hoitaa maksut ajallaan.

 • Vakuudellinen tai vakuudeton laina: Vakuudellinen laina edellyttää jonkinlaista vakuutta, kuten esimerkiksi asuntoa tai autoa. Vakuudeton laina ei edellytä vakuutta, mutta voi olla kalliimpi, koska lainanantaja ottaa suuremman riskin.

On tärkeää tutkia tarkasti eri lainantarjoajien korkoja ja muita kustannuksia ennen kuin tekee päätöksen kulutusluoton ottamisesta. Lainan ottaminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahoitusta esimerkiksi suurempien hankintojen tai yllättävien kulujen kattamiseen.

Mitä asioita tulisi ottaa huomioon kulutusluottojen vertailussa?

Kun vertailet kulutusluottoja, on tärkeää ottaa huomioon oma taloudellinen tilanteesi ja miettiä realistisesti, kuinka suurta lainaa pystyt hoitamaan. Muista, että edullisin korko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa, kun otetaan huomioon kaikki lainan kustannukset. Hyvä vertailu auttaa sinua tekemään vastuullisia päätöksiä ja löytämään sinulle sopivimman lainan.

Kun olet harkitsemassa kulutusluoton ottamista, on tärkeää tehdä huolellinen vertailu eri lainantarjoajien välillä. Tässä muutamia keskeisiä asioita, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota kulutusluottoja vertaillessasi:

Korko on yksi merkittävimmistä kulutusluoton kustannuksista. Tarkista niin nimelliskorko kuin todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kustannukset.

Muut kulut. Tutustu tarkkaan muihin mahdollisiin kuluihin, kuten avausmaksuihin, tilinhoitomaksuihin tai nostokuluihin.

Kuinka pitkä laina-aika on? Pidempi laina-aika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat.

Lainan määrä. Vertaa, minkä suuruisia lainoja eri palvelut tarjoavat ja mieti, kuinka paljon tarvitset todellisuudessa.

Onko lainan takaisinmaksussa joustoa? Voiko eräpäivää siirtää tai onko mahdollista pitää maksuvapaita kuukausia?

Tarvitseeko lainalle vakuuksia tai takaajia? Vakuudeton laina voi olla nopeampi saada, mutta korkeamman riskin vuoksi korko voi olla korkeampi.

Lainan ennenaikainen takaisinmaksu. Onko mahdollista maksaa laina takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja?

Vakuudellinen vai vakuudeton kulutusluotto?

Kulutusluottoja on tarjolla sekä vakuudellisina että vakuudettomina versioina, ja kummallakin vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittansa. Valintasi riippuu usein omista tarpeistasi, taloudellisesta tilanteestasi sekä siitä, minkälaista riskiä olet valmis ottamaan. Tässä tarkastelussa otetaan huomioon molempien vaihtoehtojen keskeiset piirteet.

Vakuudellinen kulutusluotto

Edut:

 1. Edullisempi korko: Yleisesti ottaen, kun lainalle on tarjottu vakuus, pankki tai rahoituslaitos kokee riskin pienemmäksi, mikä usein johtaa alhaisempaan korkotasoon.
 2. Suuremmat lainasummat: Vakuudellisia lainoja myönnetään usein suurempina summina, koska vakuus pienentää lainanantajan riskiä.
 3. Paremmat lainaehdot: Joissakin tapauksissa vakuudellinen laina voi tarjota joustavampia maksuehtoja.

Haitat:

 1. Vakuuden menettämisen riski: Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, voit menettää asetetun vakuuden (esimerkiksi asunnon, auton).
 2. Monimutkaisempi hakuprosessi: Vakuuden arvon määrittäminen ja siihen liittyvät paperityöt voivat tehdä lainanhakuprosessista pidemmän ja monimutkaisemman.

Vakuudeton kulutusluotto

Edut:

 1. Nopeampi hakuprosessi: Ilman vakuuksia lainanhaku on usein yksinkertaisempaa ja nopeampaa.
 2. Ei riskiä menettää omaisuutta: Jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, et menetä mitään omaisuutta, sillä lainassa ei ole vakuuksia.
 3. Joustavuus: Voit yleensä käyttää vakuudettoman kulutusluoton mihin tahansa tarkoitukseen ilman, että sinun täytyy määritellä erityistä käyttötarkoitusta.

Haitat:

 1. Korkeampi korko: Koska lainanantajalla on suurempi riski vakuudettomissa lainoissa, korot ovat usein korkeampia.
 2. Pienemmät lainasummat: Vakuudettomia lainoja myönnetään yleensä pienempinä summina.

Valinta vakuudellisen ja vakuudettoman kulutusluoton välillä riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja valmiudestasi asettaa omaisuuttasi vakuudeksi. Jos etsit alhaisempaa korkoa ja suurempaa lainasummaa ja sinulla on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, vakuudellinen laina voi olla hyvä vaihtoehto. Jos toisaalta arvostat nopeaa ja yksinkertaista hakuprosessia ja haluat välttää omaisuuden menettämisen riskin, vakuudeton kulutusluotto voi olla sopivampi valinta.

Kulutusluotoista kysyttyjä kysymyksiä

Kulutusluotto on lainatuote, joka myönnetään ilman vakuuksia yksityishenkilöille kulutustarkoituksia varten, kuten esimerkiksi kodin remontointiin, auton ostoon tai lomamatkoihin. Lainan korot ja muut kustannukset voivat vaihdella lainantarjoajasta riippuen, ja lainan takaisinmaksuaika sovitaan yleensä ennalta välille 1 – 15 vuotta. Vakuudettomien kulutusluottojen myöntämisessä arvioidaan hakijan luottokelpoisuutta ja maksukykyä, ja lainanantaja voi pyytää hakijalta tietoja esimerkiksi tuloista ja menoista.

Kulutusluoton saaminen matalalla korolla edellyttää hyvää luottoluokitusta, huolellista lainatarjouksien vertailua, pienempää lainasummaa ja lyhyempää takaisinmaksuaikaa sekä hyvän maksukyvyn.

Vakuudettoman kulutusluoton summat vaihtelevat lainanantajasta riippuen, mutta yleensä kulutusluottoa voi hakea muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Suurin mahdollinen lainasumma riippuu hakijan maksukyvystä ja luottokelpoisuudesta. HelppoLaina.fi palvelun kautta voit hakea kulutusluottoa summille 500 – 70 000 euroa.

Kulutusluoton korko määräytyy hakijan lainasumman ja luottoarvion perusteella. Mitä parempi hakijan maksukyky on, sitä halvemmalla kulutusluottoa voidaan myöntää. Alin korko HelppoLainan palvelussa on 4,1 %. Pankit voivat periä kulutusluotosta muita kuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja enintään 150 euroa vuodessa.

HelppoLaina-palvelun kautta voit kilpailuttaa kulutusluoton ja saada henkilökohtaiset luottotarjoukset useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta muutamassa minuutissa. Halvimman kulutusluoton valitseminen on palvelussa helppoa, sillä luottotarjoukset vertaillaan aina todellisen vuosikoron perusteella.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen kulutusluoton myöntämistä koskeva päätös tehdään yleensä nopeasti. Usein saat tiedon luottopäätöksestä jo muutaman minuutin kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Tämän jälkeen voit valita itsellesi parhaan luottotarjouksen helposti vertailusta.

Säännöllisiä eläketuloja vastaan kulutusluoton hakeminen on mahdollista myös eläkeläisille. Eläkeläisten tulot voivat koostua esimerkiksi kansaneläkkeestä, työeläkkeestä tai muista eläkkeistä. Hakijan tulee kuitenkin täyttää lainanantajan asettamat luottokelpoisuusvaatimukset ja varmistaa, että takaisinmaksukyky on riittävä. Eläkeläinen voi hakea kulutusluottoa samoin edellytyksin kuin muutkin lainanhakijat.

Vakuudettoman kulutusluoton hakeminen on mahdollista ilman vakuuksia tai takaajia. HelppoLainan avulla voit nopeasti löytää erilaisia vakuudettomia kulutusluottoja ja vertailla niitä maksuttomasti. Voit helposti valita itsellesi edullisimman lainavaihtoehdon HelppoLainan vertailun avulla.

Kulutusluottojen vertailu onnistuu ilman palkkakuitteja tai muita todistuksia tuloistasi. Useimmat lainanmyöntäjät kuitenkin tarvitsevat tiedon hakijan tuloista ennen lainan maksamista. Jos palkkakuittia ei ole saatavilla, tulot voi todistaa myös Verohallinnon ylläpitämästä tulorekisteristä. Tulorekisteristä voi tulostaa todistuksen tuloista, joka toimii vakuutena luotonmyöntäjälle. HelppoLainan avulla voit vertailla kulutusluottoja helposti, ja löytää itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Kulutusluoton hakeminen yhdessä puolison kanssa on mahdollista. Yhteishakijana voit saada kulutusluoton usein edullisemmalla korolla kuin yksin hakemalla. Pankit voivat myöntää yhteisluoton, jossa puolisot ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Yhteishakijoiden on kuitenkin varmistettava, että molemmilla on riittävät tulot ja maksukyky takaisinmaksun hoitamiseen. Yhdessä puolison kanssa kulutusluoton hakeminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos tavoitteena on saada edullinen laina.

HelppoLainan avulla voit vertailla kulutusluottoja ilmaiseksi ja tavoittaa yhdellä hakemuksella useita luotonmyöntäjiä. Palvelun avulla voit saada henkilökohtaiset luottotarjoukset eri lainantarjoajilta ja valita niistä edullisimman kulutusluoton. HelppoLaina helpottaa kulutusluoton hakemista ja vertailua, sillä sen avulla löydät nopeasti useita luotonmyöntäjiä yhdestä paikasta.

On mahdollista yhdistää erilaisia lainoja yhdeksi, edullisemmaksi yhdistelylainaksi. Yhdistelylainan avulla voit maksaa pois kalliita luottokorttivelkoja, kulutusluottoja ja muita lainoja. Yhdistelylainan tarkoituksena on helpottaa lainojen hallintaa ja alentaa kokonaiskustannuksia pienemmän koron avulla. Yhdistelylainan avulla voit säästää rahaa, kun korkeakorkoiset lainat maksetaan pois ja niiden tilalle otetaan yksi edullisempi laina.

HelppoLaina.fi
Logo