Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla lasket helposti miten lainan korko vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen.

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Lainalaskuri auttaa päätöksen teossa

Lainalaskuri auttaa sinua laskemaan erilaisten pikavippien ja lainojen korkoja, kuluja, kuukausieriä ja maksusuunnitelmia. Laskelmien perusteella sinun on helppo päätellä, kuinka suuri laina vielä sopii sinun taloudelliseen tilanteeseen ja kuinka pitkä maksuaika siinä pitäisi olla, että kuukausierä pysyy kohtuullisella tasolla. Ennen lainan hakemista on erittäin tärkeää, että lasketaan oma maksukyky, jotta ei tule otettua liian kallista lainaa helposti, joka aiheuttaa ongelmia omaan taloudelliseen tilanteeseen. Löydät lisää lainalaskureita Lainalaskuri.fi -palvelusta.

Miten lainalaskuri toimii?

Laskurin käyttö on hyvin helppoa ja nopeaa. Jos haluat laskea erilaisia maksusuunnitelmia, tee näin:

  • Lisää laskuriin haluamasi lainasumma
  • Valitse arvioitu laina-aika vuosina
  • Lisää lainan arvioitu todellinen vuosikorko
  • Oletuksena lainassa käytetään annuiteettilyhennystä, mutta voit halutessasi käyttää tasalyhennystäkin

Tämän jälkeen näet alla lainan kuukausierän, sille kertyvät korot, sekä takaisinmaksettava summa kokonaisuudessaan. Lainalaskuri näyttää tämän alla maksusuunnitelman kuukauden tarkkuudella koko laina-ajalla. Näet taulukosta helposti jokaisen kuukausierän. Jokaisen kuukausierän kohdalla näkyy myös, kuinka paljon siitä on korkoa ja mikä osa taas lyhennystä. Viimeisenä kohtana näkyy aina lainasta jäljellä oleva kokonaissumma. Voit myös halutessasi ladata maksusuunnitelman pdf-tiedostona itsellesi talteen.

Annuiteetti vai tasalyhennys?

Netistä haettavissa vakuudettomissa lainoissa lähes kaikissa on käytössä annuiteettilyhennys. Suurin osa lainantarjoajista ei anna myöskään vaihtaa tätä, vaikka lainanhakija niin haluaisi. Annuiteettilyhennys tarkoittaa sitä, että kuukausierä on saman kokoinen koko takaisinmaksuajan. Kuitenkin lainan korko laskee joka kuukausi sitä mukaan, kun lainan määrä pienenee. Kun jäljellä oleva lainasumma ja korko pienenee, suurenee kuukausittaisen lyhennyksen määrä. Tämä on kulutusluotossa yleisin takaisinmaksutapa. Tästä näet hyvän esimerkin, kun lasket eri suuruisia lainoja lainalaskurilla ja valitset lyhennystavaksi annuiteettilyhennyksen. Huomaat maksusuunnitelman taulukosta miten korko pienenee ja lyhennysmäärä suurenee joka kuukausi. Tasaerälyhennys tarkoittaa taas sitä, että kuukausittaisen lyhennyksen määrä pysyy saman suuruisena koko takaisinmaksuajan. Tässäkin lyhennystavassa kuukausittaisen koron määrä pienenee joka kuukausi, ja tämän myötä myös kuukausierä pienenee mitä pidemmällä maksusuunnitelmassa menemme.

Lainalaskuri avuksi lainojen yhdistämisessä

Mikäli sinulla on useita erilaisia ja erikokoisia lainoja, voisi lainojen yhdistäminen olla järkevää. Saat yhdistettyä useat eri lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Kun kilpailutat itsellesi yhden edullisemman lainan, pääset eroon päällekkäisistä koroista ja kuluista, joita sinulle nyt kertyy joka kuukausi. Lainalaskurilla on helppo laskea se, kuinka paljon voisit saada pienennettyä korkoja, kuluja sekä lainasi kuukausierää. Toimi näin:

  • Laske kaikki aikaisemmat lainasi yhteen. Voit liittää tähän myös mahdolliset luottokortit ja muut osamaksut joita lyhennät kuukausittain.
  • Lisää tämän jälkeen tämä summa lainalaskuriin.
  • Valitse maksuaika (Tätä tulet muuttamaan myöhemmin)
  • Anna lainallesi realistinen vuosikorko (10-20%)
  • Näet alta uudelle lainallesi suuntaa-antavat korot, sekä kuukausierän suuruuden.
  • Tämän jälkeen voit muuttaa maksuaikaa, joka vaikuttaa välittömästi kuukausierän suuruuteen.

Huomaat nopeasti miten kuukausikorko ja kuukausierä saattavat huomattavastikin pienentyä, jos yhdistät lainasi. Tämän jälkeen voit kilpailuttaa uuden yhdistelylainan helposti palvelumme kautta. Kilpailutamme lainasi noin 25 pankilla ja luotonantajalla, jotta saat varmasti parhaat lainatarjoukset ja edullisimman yhdistelylainan.

Muista kilpailuttaa lainat

Kun olet tutustunut lainalaskurilla erilaisiin maksusuunnitelmiin ja suunnittelet lainan hakemista, kannattaa muistaa sen huolellinen kilpailuttaminen. HelppoLaina.fi auttaa sinua maksutta lainasi kilpailuttamisessa. Kilpailuta laina kauttamme, ja me välitämme hakemuksesi noin 25:lle pankille ja muulle lainantarjoajalle. Saat useita erilaisia tarjouksia, joita pääset rauhassa vertailemaan. Jos löydät sopivan lainan, voit hyväksyä sen allekirjoittamalla sen lainantarjoajan antamien ohjeiden mukaan. Jos et jostain syystä löydä sopivaa tarjousta, niin ei hätää. Voit hylätä kaikki tarjoukset, eikä tästä aiheudu sinulle mitään kustannuksia. Kuten lainalaskuri näyttää, on pienilläkin muutoksilla esimerkiksi todellisessa vuosikorossa huomattavia muutoksia lainan kuluissa ja kuukausierän suuruudessa. Tästä syystä laina kannattaa kilpailuttaa mahdollisimman monella luotonantajalla. Saat helposti vertailtua useista eri tarjouksista sen, jossa on pienimmät korot ja kulut, sekä sinulle sopivin kuukausierä.

Mikä on lainalaskuri?

Lainalaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa laskemaan lainan kokonaiskustannukset, kuukausierät ja muut lainaan liittyvät tiedot. Lainalaskuri auttaa sinua hahmottamaan, kuinka paljon laina tulee maksamaan kokonaisuudessaan, ja mikä on sopiva kuukausierä omaan taloudelliseen tilanteeseen. Lainalaskureita löytyy eri rahoituslaitosten verkkosivuilta, mutta myös riippumattomilta vertailusivustoilta, kuten HelppoLaina.fi.

Lainalaskurin käyttö HelppoLaina.fi:n avulla

HelppoLaina.fi tarjoaa ilmaisen lainalaskurin, jonka avulla voit laskea eri lainojen kustannukset ja kuukausierät helposti yhdellä kertaa. Meidän lainalaskurimme on helppokäyttöinen ja sisältää kaikki tarvittavat tiedot eri lainoista. Voit käyttää lainalaskuriamme myös mobiililaitteilla, joten voit laskea lainan kustannukset missä ja milloin vain.

Mitä tietoja tarvitaan lainalaskurin käyttöön?

Lainalaskurin käyttöön tarvitaan yleensä lainan summa, takaisinmaksuaika ja lainan korko. Voit myös syöttää lainan muita kuluja, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut, jotta laskelmat ovat mahdollisimman tarkkoja. Tiedot löytyvät yleensä lainatarjouksesta, tai voit käyttää HelppoLaina.fi:n lainavertailupalvelua, jotta löydät parhaat lainatarjoukset ja niiden tiedot.

Miksi valita HelppoLaina.fi lainalaskurin käyttöön?

HelppoLaina.fi:n lainalaskuri on helppo ja nopea tapa laskea eri lainojen kustannukset ja kuukausierät helposti yhdellä kertaa. Meidän lainalaskurimme on täysin ilmainen ja sitoutumaton, joten voit laskea lainojen kustannukset ja kuukausierät rauhassa ennen päätöksen tekemistä. Meidän palvelumme on myös erittäin helppokäyttöinen ja tarjoaa kaikki tarvittavat tiedot eri lainoista.

Lopuksi haluamme korostaa, että lainalaskuri on hyvä työkalu, joka auttaa hahmottamaan lainan kokonaiskustannukset ja sopivan kuukausierän omaan taloudelliseen tilanteeseen. Lainalaskuri on erityisen hyödyllinen silloin, kun vertailet eri lainoja ja haluat tietää niiden todelliset kustannukset. Muista kuitenkin aina arvioida oma taloudellinen tilanteesi ja harkita lainan hakemista vastuullisesti.

Miksi lainalaskurin tulos on suuntaa-antava?

Lainalaskurit ovat työkaluja, jotka tarjoavat käyttäjilleen arvion siitä, minkälaisia lainakustannuksia he voivat odottaa tiettyjen ehtojen mukaisesti. Vaikka ne ovat erittäin hyödyllisiä alkuvaiheen suunnittelussa, on tärkeää ymmärtää, että laskurin antama tulos on usein vain suuntaa-antava. Tässä on syyt siihen, miksi näin on:

1. Yksinkertaistetut laskelmat

Lainalaskurit perustuvat usein yksinkertaistettuihin kaavoihin, jotka eivät ota huomioon kaikkia yksityiskohtia ja muuttujia, jotka vaikuttavat lopulliseen lainan hintaan.

2. Vaihtelevat korot

Vaikka laskuri antaa sinulle korkoarvion, todellinen korko voi vaihdella markkinatilanteen, lainan tyyppin ja pankin sisäisten kriteerien mukaan.

3. Lisäkulut

Lainoihin saattaa liittyä muita kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai muita palkkioita, joita ei aina huomioida laskurissa tai jotka saattavat vaihdella lainantarjoajittain.

4. Henkilökohtaiset taloustiedot

Vaikka laskuri antaa yleisen arvion, pankki tai muu lainantarjoaja tarkastelee yksityiskohtaisesti hakijan taloudellista tilannetta, luottohistoriaa ja muita tekijöitä ennen lopullisen lainatarjouksen antamista.

5. Markkinatilanteen muutokset

Korot ja lainaehdot voivat muuttua nopeasti riippuen talouden tilasta, keskuspankkien päätöksistä ja muista makrotaloudellisista tekijöistä.

Lainalaskurit ovat arvokkaita työkaluja, kun haluat saada karkean arvion siitä, minkälaisia kustannuksia lainasta saattaa aiheutua. Kuitenkin ennen lopullisten päätösten tekemistä on aina suositeltavaa pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset tarkastelevaksi mahdollisimman monelta lainantarjoajalta.

Miksi on tärkeää pyytää lainatarjoukset HelppoLainan kautta?

Kun suunnittelet lainan ottamista, on olennaista saada mahdollisimman tarkka käsitys saatavilla olevista vaihtoehdoista, koroista ja ehdoista. HelppoLaina.fi tarjoaa helpon ja tehokkaan tavan tehdä juuri tämä. 

Säästät aikaa – Perinteisesti lainatarjousten vertailu tarkoitti useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten verkkosivustojen koluamista sekä monimutkaisten laskelmien tekemistä. HelppoLaina pyytää lainatarjoukset puolestasi, mikä tekee prosessista huomattavasti nopeamman.

Räätälöidyt tarjoukset – Täyttämällä HelppoLainan lomakkeen saat lainatarjoukset, jotka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi. Tämä takaa, että näet vain ne vaihtoehdot, jotka todella vastaavat tarpeitasi.

Kilpailu eduksesi – Kun useat pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat laina-asiakkaasta, sinä hyödyt. Tämä saattaa johtaa edullisempiin korkoihin ja parempiin lainaehtoihin.

Ei piilokuluja – Selkeiden lainatarjousten avulla voit helposti nähdä, minkälaista lainaa olet saamassa ja mitkä ovat sen todelliset kustannukset. Tämä vähentää riskiä yllättävistä piilokuluista ja epäselvistä ehdoista.

Maksuton palvelu – Ei ole mitään syytä olla käyttämättä palvelua, joka on täysin maksuton ja voi säästää sinulta huomattavasti rahaa lainan kuluissa.

Turvallisuus – HelppoLaina huolehtii henkilötietojesi suojauksesta, joten voit olla varma, että tietosi käsitellään luottamuksellisesti ja turvallisesti.

Lainan ottaminen on suuri taloudellinen sitoumus, joten on tärkeää tehdä se harkiten. HelppoLaina.fi tarjoaa työkalut, jotka tekevät päätöksenteosta helpompaa, selkeämpää ja taloudellisesti järkevämpää. Kun käytät HelppoLainaa, et ainoastaan säästä aikaa ja vaivaa, vaan myös varmistat, että saat parhaan mahdollisen lainan juuri sinun tarpeisiisi.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainalaskurista

Mitä hyötyä lainalaskurista on?

Lainalaskurimme avulla voit helposti vertailla lainojen kuukausieriä, kokonaiskustannuksia ja maksusuunnitelmia. Näytämme tarkan kuukausittaisen maksusuunnitelman, kun lisäät haluamasi lainasumman, maksuajan ja arvioidun todellisen vuosikoron lainalaskuriin.

Mikä on lainojen tyypillinen vuosikorko?

Netin vakuudettomissa lainoissa on tyypillisesti noin 5-20% vuosikorko. Tämä oli aikaisemmin suurempi, mutta vuonna 2019 voimaan astunut laki laski lainojen korkoja huomattavasti. Laske lainojen kuukausierät eri korkomäärillä helposti lainalaskurimme avulla.

Miten saan pienemmän koron lainalleni?

Hakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa suuresti siihen, kuinka suurta lainaa hän voi saada ja millainen korko sillä tulee olemaan. Mikäli hakijalla on erittäin hyvä maksukyky (suuret tulot ja pienet menot), voidaan hänelle tarjota lainaa pienemmällä korolla. Voit myös parantaa maksukykyä lisäämällä lainalle rinnakkaishakijan. Kahden hakijan maksukyky on huomattavasti parempi, jolloin edullisen lainan saanti helpottuu.

Kuka voi hakea lainaa HelppoLaina.fi palvelun kautta?

Palvelumme on tarkoitettu kaikille yli 20-vuotiaille Suomen kansalaisille. Hakijalla tulisi olla myös puhtaat luottotiedot ja riittävän hyvä takaisinmaksukyky.

HelppoLaina.fi
Logo