Miksi yhdistelylainaa ei myönnetty?

Lainojen yhdistäminen kannattaa, mutta aina lainojen yhdistäminen ei onnistu.

Miksi yhdistelylainaa ei myönnetty ja voiko asian korjaamiseksi tehdä itse jotain?

Hae yhdistelylainaa ilman vakuuksia ja takaajia jopa 60 000 € asti useilta eri lainantarjoajilta ja tarvittaessa ota rinnallesi toinen yhteisvastuullinen hakija.
Tutustu alla oleviin lainapalveluihin ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5 Stars

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainaa 5000€, maksuaika 3v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 159,17€, takaisinmaksettava summa 5730€ sekä todellinen vuosikorko on 9,45%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Helppolaina.fi – Yhdistä lainat jopa 60 000 euroon saakka

Helppolaina.fi on kotimainen lainavertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Palvelumme on suunniteltu juuri sinulle, joka haluat löytää sopivan lainan nopeasti ja helposti esimerkiksi olemassa olevien lainojesi yhdistämiseen. Palvelumme avullamme voit vertailla eri lainapalvelut vaivattomasti ja päättää, mistä haluat hakea yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon saakka. 

Lainojen yhdistäminen on monesta syystä kannattavaa, mutta aina lainojen yhdistäminen ei syystä tai toisesta onnistu. Käymme seuraavaksi läpi, miksi yhdistelylainaa ei myönnetty, vaikka täytit lainahakemuksen huolellisesti ja voitko parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi millään tavalla?

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Lainojen yhdistäminen voi olla tehokas tapa hallita velkataakkaa ja säästää rahaa, mutta se ei aina onnistu kaikille. Tässä on joitakin syitä sille, miksi lainojen yhdistäminen saattaa epäonnistua:

Yksi yleinen syy hylättyyn lainapäätökseen voi olla epähuomiossa tehdyt virheet lainahakemuksessa. Tarkista aina, että annetut tiedot ovat oikein ja ajantasaiset. Virheellisesti täytetty lainahakemus voi johtaa hylkäämiseen. Tarkista huolellisesti, että hakemuksesi tiedot ovat oikein ja täydelliset.

Lainan myöntäjät haluavat myös varmistua, että lainanottajalla on riittävät ja säännölliset tulot takaisinmaksua varten. Epäsäännölliset tai riittämättömät tulot voivat olla este yhdistelylainan saamiselle.

Yksi syy kielteiseen lainapäätökseen voi myös olla, että olet yrittänyt hakea liian suurta yhdistelylainaa suhteessa tuloihisi, se voi johtaa hylkäävään päätökseen. Tarkkaile velkataakkaasi suhteessa tuloihisi ja hae lainaa realistisesti.

Muista myös, että jos luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintöjä, ne estävät yhdistelylainan saamisen. On tärkeää pyrkiä poistamaan maksuhäiriömerkinnät ennen uuden lainan hakemista sekä maksaa lainat ja laskut ajallaan, jotta merkintöjä luottotietoihin ei pääse syntymään. 

Mitä tehdä, jos lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Jos lainojen yhdistäminen ei onnistu ensimmäisellä yrityksellä, kaikki toivo ei ole menetetty. Voit harkita seuraavia vaiheita:

Odota ja paranna tilannettasi: Odota muutama kuukausi ja pyri parantamaan taloudellista tilannettasi, erityisesti tulojesi suhteen. Säännölliset tulot voivat tehdä sinusta houkuttelevamman lainanmyöntäjille.

Vähennä velkataakkaa: Lyhennä olemassa olevia lainojasi ja velkojasi, jotta velkataakkasi pienenee suhteessa tuloihisi. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada yhdistelylaina tulevaisuudessa.

Tarkista luottotietosi: Varmista, että luottotietosi ovat kunnossa ja että maksuhäiriömerkinnät on poistettu.

Hae lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa: Jos omat tulosi ovat liian pienet, mutta esimerkiksi avo-tai aviopuolisosi tulot ovat paremmat, voitte hakea lainaa yhdessä. Kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista lainanhakijaa pienenee luotonantajan riski lainan myöntämiseen, jolloin lainaa voidaan myöntää helpommin, paremmilla lainaehdoilla. 

Vertaile lainatarjouksia: Vaikka saattaisit saada hylkääviä päätöksiä joiltain lainantarjoajilta, voit silti vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia lainatarjouksia ja saada myönteisen yhdistelylainapäätöksen joltain toiselta lainantarjoajalta. Vertailu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Asiantuntija-apu: Harkitse talousneuvojan tai velkaneuvojan apua, jos olet epävarma tilanteestasi ja miten voit parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi.

On tärkeää olla kärsivällinen ja tarkkaavainen, kun pyrit yhdistämään lainojasi. Vaikka ensimmäinen yritys ei onnistuisikaan, voit tehdä tarvittavia muutoksia ja parantaa mahdollisuuksiasi tulevaisuudessa. Voit katsoa myöhemmin kannattaako lainojen yhdistäminen kohdallasi laisinkaan. Varmin tapa selvittää asia, on hakea yhdistelylainaa useammalta eri lainantarjoajalta, niin näet mikä pankki tai rahoituslaitos pystyy tarjoamaan sinulle edullista yhdistelylainaa

Yhdistelylainaa ei myönnetä, jos haet liian suurta lainaa

Hakiessaan yhdistelylainaa on tärkeää pitää mielessä, että lainan suuruuden tulee olla realistinen ja suhteessa omaan taloudelliseen tilanteeseen. Liian suuri lainatarve suhteessa tuloihin voi johtaa hylkäävään lainapäätökseen ja taloudellisiin ongelmiin. 

Ennen kuin haet yhdistelylainaa, on tärkeää tarkastella omaa velkataakkaa suhteessa kuukausittaisiin tuloihisi. Laskelmat auttavat määrittämään, kuinka suuri laina on realistinen ja millaiset kuukausittaiset maksuerät voit hallita.

Hae lainaa realistisesti tarpeidesi mukaan. Älä yritä hakea liian suurta lainaa, joka ylittää maksukykysi. Se voi johtaa hylkäävään päätökseen ja lisäongelmiin.  Lainaa ilman takaajia tai vakuuksia voi hakea jopa 60 000 euroon saakka. Laske nykyiset lainasi yhteen ja hae yhdistelylainaa kaikille olemassa olevilla lainoille tai vain niille lainoille, joissa lainan korko on korkea.

Lainojen yhdistäminen voi olla tehokas tapa hallita velkaa ja parantaa talouden hallintaa. Kuitenkin on tärkeää olla realistinen lainatarpeen suhteen ja varmistaa, että maksukykyä riittää uuden yhdistelylainan takaisinmaksuun. Lainan saaminen on helpompaa, kun se on suunniteltu huolellisesti omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi.

Tiedoissa luottohäiriömerkintä – Voinko saada yhdistelylainaa?

Lainaa hakiessa luottotietojen kunto on keskeinen tekijä lainapäätöksen kannalta. Lainan myöntäjät tarkastavat hakijan luottotiedot varmistaakseen maksukyvyn ja luotettavuuden. Yksi yleisimmistä syistä lainan hylkäämiseen on maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa voi olla seurausta aikaisemmasta maksuhäiriöstä, kuten maksamattomasta laskusta tai lainan takaisinmaksuongelmista. Tällainen merkintä voi vaikuttaa merkittävästi lainansaantimahdollisuuksiin.

Mitä tehdä, jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä?

Tarkista luottotietosi: Aloita tarkistamalla omat luottotietosi säännöllisesti. Voit tilata luottotietojen tarkastusraportin luottotietoyhtiöltä.

Korjaa mahdolliset Virheet: Jos havaitset virheitä luottotiedoissasi, ota yhteyttä luottotietoyhtiöön ja pyydä virheiden korjaamista.

Maksa maksamattomat velat: Jos maksuhäiriömerkintä on seurausta maksamattomasta velasta, pyri maksamaan velka mahdollisimman nopeasti ja saamaan merkintä poistetuksi.

Odota merkinnän vanhenemista: Maksuhäiriömerkinnät poistuvat luottotiedoista automaattisesti ajan kuluessa, yleensä noin kuukauden kuluttua velan maksamisesta tai viimeistään noin kahden tai kolmen vuoden kuluttua. 

Hoida taloutesi vastuullisesti: Pidä huolta talouden hallinnasta ja pyri välttämään uusia maksuhäiriöitä.

Kun maksuhäiriömerkintä on poistettu luottotiedoista ja luottotietosi ovat kunnossa, sinulla on mahdollisuudet saada lainaa. On tärkeää pitää huolta luottotietojen puhtaudesta ja talouden hallinnasta, jotta tulevaisuudessa ei ilmene uusia ongelmia lainanhaussa.

Tiedot lainahakemuksessa ovat puutteelliset

Lainahakemuksen täyttäminen on tärkeä askel lainan saamisessa, ja virheellisesti tai puutteellisesti täytetty hakemus voi johtaa hylkäävään päätökseen. Tarkkuus hakemusprosessissa on avainasemassa, ja tässä muutamia ohjeita, jotka kannattaa pitää mielessä:

Ennen kuin haet lainaa HelppoLaina- palvelun kautta valitsemastasi lainapalvelusta, varmista, että kaikki tiedot ovat oikein lainahakemuksessa. Tarkista erityisesti henkilötiedot, yhteystiedot ja taloudelliset tiedot.

Jos hakemukseen vaaditaan liitteitä tai dokumentteja, varmista, että ne ovat täydellisiä ja ajantasaisia. Puuttuvat tai vanhentuneet liitteet voivat viivästyttää hakemuksen käsittelyä.

Jos olet epävarma jostakin hakemukseen liittyvästä asiasta, älä epäröi ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään tai asiakaspalveluun saadaksesi lisätietoja.

Jos huomaat virheitä hakemuksessasi, korjaa ne mahdollisimman pian ennen hakemuksen lähettämistä. Varmista, että kaikki tiedot ovat ajan tasalla.

Puutteellisten tai virheellisten tietojen välttäminen lainahakemuksessa on tärkeää, sillä se voi nopeuttaa hakemuksen käsittelyä ja parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa. Tarkkuus ja huolellisuus ovat avainasemassa lainan saannissa, joten käytä aikaa hakemuksen täyttämiseen ja tarkistamiseen.

Paranna lainansaantimahdollisuuksia rinnakkaishakijan avulla

Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi saada yhdistelylainaa ja saada edullisempia lainaehtoja, harkitse lainan hakemista yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan lisääminen lainahakemukseen voi olla hyödyllistä monissa tilanteissa:

Rinnakkaishakijan mukanaolo voi vahvistaa lainanhakijoiden yhteistä taloudellista tilannetta. Jos yksi hakijoista on epävarma maksukyvystään, toinen voi toimia vakuutena lainan takaisinmaksulle.

Lainanmyöntäjät saattavat tarjota parempia lainaehtoja, kuten alhaisempia korkoja tai pidempiä takaisinmaksuaikoja, kun hakemuksessa on mukana rinnakkaishakija. Tämä johtuu siitä, että lainanmyöntäjät voivat pitää lainan riskiä pienempänä.

Rinnakkaishakijan mukanaolo voi myös mahdollistaa suuremman lainan hakemisen. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi suuremman hankinnan, kuten asunnon, rahoittamisessa.

Rinnakkaishakijan luottotiedot ja taloudellinen tilanne voivat auttaa kompensoimaan mahdollisia heikompia osa-alueita päähakijan tiedoissa. Tämä voi tehdä lainanmyöntäjälle helpommaksi hyväksyä lainahakemus.

On tärkeää muistaa, että rinnakkaishakija jakaa yhteisen vastuun lainan takaisinmaksusta. Kaikkien osapuolten on oltava tietoisia tästä vastuusta ja varmistettava, että takaisinmaksu sujuu suunnitellusti.

Rinnakkaishakijan lisääminen lainahakemukseen voi olla hyödyllinen strategia, mutta se edellyttää luottamusta ja vastuullisuutta kaikilta osapuolilta. Ennen yhteisen lainan hakemista, keskustele rinnakkaishakijan kanssa ja varmista, että kaikki osapuolet ymmärtävät lainan ehdot ja vastuut.

Asiakaskokemukset ovat Helppolaina palvelulle tärkeitä palvelun kehittämiseksi

HelppoLaina on asettanut asiakkaiden kokemukset etusijalle, kehittääkseen palveluaan lainojen kilpailuttamisessa ja lainojen yhdistämisessä. Tiedetään, että luottamus ja asiakastyytyväisyys ovat keskeisiä tekijöitä taloudellisten päätösten tekemisessä, erityisesti kun kyse on lainoista ja rahoituksesta.

HelppoLaina pyrkii jatkuvasti parantamaan palveluaan tarjotakseen asiakkailleen entistä sujuvamman ja miellyttävämmän kokemuksen. Asiakkaiden antama palaute on arvokasta, ja se auttaa HelppoLainaa tunnistamaan vahvuudet ja heikkoudet palvelussaan. Tämän palautteen avulla he voivat kehittää palveluaan entistä paremmaksi ja vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Asiakkaiden luottamus on tärkeä, ja HelppoLaina pyrkii rakentamaan sitä tarjoamalla luotettavaa ja ammattimaista palvelua. Tavoitteena on auttaa asiakkaita tekemään taloudellisia päätöksiä, jotka ovat heidän etujensa mukaisia ja jotka tukevat heidän taloudellisia tavoitteitaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lainojen yhdistäminen voi epäonnistua useista syistä. Yleisimpiä syitä ovat epäsäännölliset tulot, liian suuri lainatarve suhteessa tuloihin, maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa, puutteelliset tai virheelliset tiedot lainahakemuksessa sekä hakeminen väärästä paikasta. Tutustu HelppoLaina-palveluun ja hae yhdistelylainaa.

Jos lainojen yhdistäminen ei onnistu, kannattaa tarkistaa omat taloudelliset tavoitteet ja harkita muita vaihtoehtoja, kuten velkojen järjestelyä, talousneuvontaa, lainan hakemista toisesta pankista tai velkojen lyhentämistä pienemmällä budjetilla. Lainojen yhdistäminen voi myös onnistua, jos haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. 

Epäsäännölliset tulot voivat tehdä lainojen yhdistämisestä haastavampaa, mutta se ei ole mahdotonta. Voit harkita rinnakkaishakijan lisäämistä hakemukseen tai etsiä lainanmyöntäjiä, jotka hyväksyvät vaihtelevat tulot.

Lainojen yhdistäminen voi kestää vaihtelevasti riippuen lainanmyöntäjästä ja hakemusprosessista. Yleensä se voi viedä muutaman päivän.

Kyllä, lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään rahaa alhaisempien korkojen ja parempien lainaehtojen avulla. Lisäksi se voi yksinkertaistaa talouden hallintaa yhden lainan avulla.

HelppoLaina.fi
Logo