Uusi vai käytetty auto?
Päätös siitä, hankkiako uusi vai käytetty auto, riippuu monesta tekijästä, kuten omasta taloudellista tilanteesta, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja käyttötarkoituksesta. Uusi auto on turvallinen ja tarjoaa uusinta teknologiaa, mutta on kallis ja menettää arvonsa nopeasti. Käytetty auto on halvempi, mutta vaatii todennäköisesti enemmän huoltoa ja korjauksia. Tärkeintä onkin tarkastella huolellisesti eri vaihtoehtoja ja tehdä valinta henkilökohtaisten tarpeiden ja mieltymysten perusteella.

Auton hankinta on yksi suurimmista investoinneista asunnon ostamisen lisäksi. Kun harkitset auton hankintaa, tärkeä kysymys, joka nousee esiin, on se, että pitäisikö sinun hankkia uusi vai käytetty auto. Osa autosta haaveilevista haluaisi nimenomaan osaa uuden tuliterän auton, mutta osalle tärkeämpää on auton toimivuus, edullisuus ja pitkäikäisyys. 

Auton hankinta vaatii usein myös ulkopuolista rahoitusta, varsinkin jos kyseessä on uuden auton ostaminen. Keskimäärin autolainaa otetaan 5000 – 20 000 euroa auton hankintaan ja laina haetaan joko pankista, autoliikkeestä tai netistä selkeän lainahakemuksen avulla. Ennen uuden tai käytetyn auton hankintaa kannattaakin selvittää, millainen auto sopii parhaiten omaan käyttöön ja rahoitetaanko auton osto lainalla, osamaksulla vai säästöillä?

 

Uuden auton ostaminen

Uuden auton hankkiminen antaa sinulle mielenrauhan korjauksista ja huolloista ainakin jonkin aikaa. Uusi auto on harvoin ongelmallinen ja saat yleensä takuun autolle tietyksi aikaa, jonka aikavälin aikana mahdolliset korjauskulut kuuluvat takuun piiriin. 

Uusissa autoissa on yleensä uusinta teknologiaa, joka tarjoaa lisämukavuutta ja turvallisuutta. Tämä sisältää esimerkiksi peruutuskameran, navigaatiojärjestelmän, ajonvakautusjärjestelmän, älykkään nopeussäätimen ja paljon muuta.

Uutta autoa ei juurikaan tarvitse huoltaa verrattuna käytettyyn autoon, joten lyhyellä aikavälillä voit säästää huoltokustannuksissa.

Huonoa uuden auton ostamisessa on, että uusi auto maksaa enemmän kuin käytetty auto, joten jos sinulla on tiukka budjetti, uuden auton ostamisen sijaan sinun kannattaa harkita käytetyn auton ostamista. 

Uuden auton arvo alenee yleensä nopeasti sen jälkeen, kun se ajetaan ulos autokaupasta. Tämä tarkoittaa sitä, että uusi auto menettää arvoaan ensimmäisen vuoden aikana käyttöönotosta, ja tämä voi vaikuttaa sen jälleenmyyntiarvoon heikentävästi. Käytetyn auton oston kohdalla jälleenmyyntiarvon lasku ei ole yhtä jyrkkä. 

 

Käytetyn auton ostaminen

Käytetty auto on yleensä huomattavasti halvempi kuin vastaava uusi auto, mikä voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos sinulla ei ole tai et halua laittaa kymmeniä tuhansia euroja auton hankintaan. Ja kuten yllä jo mainitsimme käytetty auto menettää arvoaan hitaammin kuin uusi auto, joten sen jälleenmyyntiarvo voi olla parempi pitkällä aikavälillä.

Käytetyn auton ostaminen on kuitenkin aina hieman epävarmempaa, koska auto voi tarvita enemmän huoltoa ja korjauksia verrattuna uuteen autoon. Käytetyssä autossa voi olla piileviä ongelmia, joita ei ehkä huomaa heti. Siksi on tärkeää tarkistaa käytetyn auton huoltohistoria ja tarkastaa huolellisesti auton kunto ennen sen ostamista.
HelppoLaina.fi
Logo