Pikavippien yhdistäminen
Pikavippien yhdistäminen tuo säästöä

Nyt kun voimaan astui uusi laki, joka laski kaikkien lainojen korkokattoa 20 prosenttiin, on viimeistään korkea aika vaihtaa kalliit ja korkeakorkoiset pikavipit edullisempaan.

Monella kuluttajalla saattaa olla vieläkin maksettavana lainoja, joissa on jopa satojen prosenttien todellinen vuosikorko. Kilpailuttamalla itselle edullinen kulutusluotto ja maksamalla sillä vanhat lainat pois, voi säästää helposti satoja euroja lainan kokonaiskustannuksissa.

Jos sinulle on kertynyt ajan myötä useita pikavippejä, joutuu niistä kaikista maksamaan päällekkäisiä korkoja ja kuluja. Korkeiden kustannusten takia monelle saattaa myös tulla tunne, ettei laina lyhene juuri ollenkaan, koska kaikki maksut menevät vain lainojen korkoon ja muihin mahdollisiin kuluihin.

Uusi korkokatto ei pelkästään määrittänyt 20% korkokattoa, vaan määritti myös sen, ettei lainan muut kustannukset saa ylittää 150 euroa vuodessa.

Ei siis ole juuri mitään syytä, miksi vanhoja kalliita lainoja ei kannattaisi nyt kilpailuttaa uudelleen.

Kilpailuta kulutusluotto ja yhdistä pikavipit

Suuremmissa lainoissa on yleisesti alhaisempi korko, kuin pienemmissä lainoissa. Kannattaa siis kilpailuttaa yksi suurempi kulutusluotto, jolla tehdä pienten lainojen yhdistäminen.

Kilpailuta pikavippi käyttämällä apunasi lainanvälityspalveluita. Nämä palvelut eivät itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttavat sinun hakemuksesi useilla pankeilla ja muilla luotonantajilla.

He toimivat yhteistyössä 20-30 pankin ja luotonantajan kanssa, joten tavoitat siis kattavasti erilaisia lainantarjoajia, eikä se vaadi sinulta kuin yhden hakemuksen täyttämisen.

Suosittelemme aina näiden palveluiden käyttämistä, koska ne ovat täysin kotimaisia, ilmaisia, eikä tarjousten pyytäminen heidän kautta sido hakijaa ottamaan lainaa. Jos kuluttaja lähtee itse etsimään lainapalveluita ja kilpailuttamaan niitä yksitellen, vie se todella paljon aikaa ja saattaa johtaa siihen ettei kilpailuttamista jakseta hoitaa kunnolla loppuun asti.

Kulutusluottoa voi hakea jopa 60.000 euroon saakka, joten sillä onnistuu niin pienten kuin isojenkin lainojen yhdistäminen.

Miten pikavippien yhdistäminen käytännössä tapahtuu?

Kun lähdet suunnittelemaan lainojen yhdistämistä, tulee sinun ensin tietää kuinka paljon sinulla on lainaa jäljellä. Laske siis kaikki aikaisemmat lainasi yhteen ja liitä tähän halutessasi esimerkiksi luottokortit tai muut osamaksut, joita joudut maksamaan kuukausittain.

Lainan jäljellä olevan loppusumman saat usein selville joko lainapalvelun lähettämästä laskusta, kirjautumalla lainapalvelun nettisivuille tai kysymällä asiaa heidän asiakaspalvelusta. Lainojen yhdistämisessä on tärkeää että pääset varmasti kokonaan eroon kaikista aiemmista lainoista, joten selvitä lainojen jäljellä olevat määrät tarkasti.

Nyt kun sinulla on selvillä lainojesi yhteissumma, tiedät kuinka suurta lainaa sinun tulisi hakea, jotta saat yhdistettyä pikavipit yhdeksi kulutusluotoksi.

Tutustu lainanvälityspalveluihin Kilpailuta laina-sivullamme ja pyydä lainatarjoukset haluamiltasi palveluilta. Voit tehdä hakemuksen niin monelle palvelulle kuin itse haluat. Mitä enemmän saat lainatarjouksia, sitä parempi mahdollisuus sinulla on löytää mahdollisimman edullinen laina.

Täytä lainahakemukset huolellisesti ja lähetä se. Tämän jälkeen lainanvälityspalvelu kilpailuttaa sen omilla yhteistyökumppaneillaan.

Saat nopeasti ensimmäiset lainatarjoukset, mutta älä hätäile minkään tarjouksen hyväksymisessä, vaan odota rauhassa että varmasti kaikki lainantarjoajat ehtivät antamaan sinulla lainatarjouksensa.

Vertaile tarjouksista lainojen korkoja ja kuluja, sekä muita ehtoja. Karsi kaikki liian kalliit lainat pois ja hyväksy halutessasi sinulle sopivin ja halvin laina. Voit allekirjoittaa tarjouksen lainantarjoajan ohjeiden mukaan.

Kun laina siirretään sitten tilillesi, maksa heti kaikki aikaisemmat lainasi pois. Näin sinulle jää hoidettavaksi vain yksi edullinen laina.

Edullisempi yhdistelylaina yhteishakijan kanssa

Tiesitkö, että voit hakea lainan yhdessä esimerkiksi avo-tai aviopuolison, tai jonkun muun perheenjäsenen kanssa? Kun lainaa hakee kaksi hakijaa, paranee heidän maksukykynsä ja tämän johdosta lainantarjoajat voivat helpommin tarjota heille suurempaakin lainaa.

Lisätietoa aiheesta: Vakuus (wikipedia)

Kahden hakijan parantuneen maksukyvyn johdosta lainantarjoajat voivat tarjota lainan myös pienemmällä korolla, koska heidän riski menettää lainaamansa summa pienenee.

Valitse vain hakemusta tehdessä kohta, jossa kysytään lisätäänkö hakemukseen yhteishakija. Tämän jälkeen lisätkää molempien tiedot hakemukseen huolellisesti.

Huomioitavaa on, että molemmat ovat yhtä lailla vastuussa haetusta lainasta ja sen takaisinmaksusta. Molempien tulee myös täyttää lainapalveluiden asettamat ehdot, joita voivat olla Suomen kansalaisuus ja puhtaat luottotiedot. Hakijoiden on oltava vähintään 18-vuotiaita, mutta jotkin lainapalvelut saattavat vaatia korkeampaakin ikää hakijalta.

HelppoLaina.fi
Logo