Näin säästät ruokakuluissa

Viime aikoina monet ovat huomanneet, että ruuan hinta on noussut huomattavasti. Tämä on huolestuttavaa, sillä ruoka on välttämätön perustarve, joka vaikuttaa monien ihmisten talouteen. Ruuan hinnan nousun vuoksi monessa kotitaloudessa on jouduttu miettimään tarkasti, miten ruokakuluihin voisi saada säästöä?

Ruokakuluissa säästäminen vaatii alkuun hieman suunnittelua ja vaivaa, mutta pidemmän päälle ruokalistan suunnittelu ja tarkempi talouskuri tuottavat toivottuja tuloksia. Seuraavaksi käymme läpi vinkit, joiden avulla voit säästää ruokakuluissa.

Suunnittele ateriat – Ruokakaupassa ostosten tekeminen ilman tarkkaa suunnitelmaa voi johtaa turhiin heräteostoksiin. Sen sijaan, että kävisit kaupassa ilman suunnitelmaa, suunnittele ateriat etukäteen ja kirjoita ostoslista sen perusteella. Pyri kokoamaan ostoslista siten, että siinä ovat kaikki raaka-aineet, jotka tarvitset aterioiden valmistamiseen. Selkeän ja tarkan listan teko auttaa sinua välttämään tarpeettomia ostoksia ja vähentämään hävikkiä. Muista myös noudattaa ostoslistaa melko tarkasti ja ainoastaan edullisten tarjousten kohdalla, pohdi ostoslistasta poikkeamista.

Osta suuria eriä – Jos ostat elintarvikkeita suurissa erissä, voit säästää rahaa. Esimerkiksi lihasta voi olla kolmen paketin tarjouserä. Muista kuitenkin, että älä osta tarjouksia vain pelkän edullisen hinnan perusteella, jos epäilet ettei kaikkea tule syötyä. Roskiin heitetty ruoka ei tuo säästöä. Laita osa tuotteista pakastamiseen raakana tai tee pakastimeen valmiita ruoka-annoksia vaikka työpaikkalounaaksi.

Valitse edullisempia merkkejä – Monet edullisemmat merkit ovat yhtä laadukkaita kuin kalliimmatkin vaihtoehdot. Tutki vaihtoehtoja ja valitse edullisempi vaihtoehto, kun mahdollista. Kauppaketjuilla on omia merkkejä, joita hyödyntämällä voit säädä ruokaostoksiin säästöä.

Vältä pikaruokaa ja valmisruokia – Valmisruoat ja pikaruoka ovat usein kalliimpia kuin kotona valmistettu ruoka. Useissa valmisruuissa on myös hyvin paljon ylimääräistä suolaa, joten vältä niitä mahdollisuuksien mukaan ja keskity itse tekemiseen. Itse tekemällä voit valmistaa suuremman määrän esimerkiksi keittoa tai laatikkoruokaa, josta riittää perheen koosta riippuen syötävää useammaksi päiväksi.

Kasvata omaa ruokaa – Jos sinulla on mahdollisuus kasvattaa omaa ruokaa, voit säästää jonkin verran ruokakuluissa. Voit kasvattaa esimerkiksi yrttejä ikkunalaudalla tai vihanneksia omalla pihalla. Tämä ei ainoastaan auta sinua säästämään rahaa, vaan voit myös nauttia tuoreesta ja terveellisestä ruoasta, joka on kasvatettu itse.

Vältä ruokahävikkiä – Ruokahävikki voi olla merkittävä kuluerä, joten yritä välttää hävikkiä. Suunnittele ateriat sen mukaan, mitä sinulla on jo kotona, käytä vanhentuvat tuotteet ensin, säilytä ruoka oikein ja hyödynnä ylijäämät aterioissa. Voit myös pakastaa ylimääräisiä ruokia myöhempää käyttöä varten.

Vertaile hintoja – Vertaile hintoja eri kaupoissa ja etsi alennusmyyntejä ja tarjouksia. Hintavertailu kannattaa ruokakulujen lisäksi ulottaa myös muihin tuotteisiin ja palveluihin. Ruokakulujen karsimisen jälkeen on kuluja hyödyllistä karsia myös puhelinliittymien, sähkön, nykyisten lainojen sekä vakuutusten osalta. Parhaimman hyödyn ja säästön saat, kun kilpailutat lainan uudelleen sekä pyydät vakuutusyhtiöltä ja sähköyhtiöltä tarjoukset.

HelppoLaina.fi
Logo