Lainaa helposti

Esittelemme parhaat palvelut lainojen kilpailuttamiseen.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

4.6/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

4.6/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

4.5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

4.8/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

4.8/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, korko 6,5%, maksuaika 8 v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 139€, takaisinmaksettava summa 13.331 € sekä todellinen vuosikorko on 7,77%.

4.5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

4/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

4/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

4.2/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Miten HelppoLaina toimii?

Valitse sopiva lainasumma

Voit hakea lainaa 1000 - 70.000 euroa. Lainasumman voit valita aina itse, oman tarpeesi mukaan.

Pyydä ilmaiset tarjoukset

Teemme yhteistyötä suomen parhaiden lainapalveluiden kanssa. Palvelumme kautta kilpailutat lainasi yli 25 pankin luotonantajan kesken.

Nopea lainapäätös

Lainapäätöksen saat heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Valitse sopivin lainatarjous

Saat aina useita lainatarjouksia joiden korkoa vertailemalla löydät helposti halvimman vaihtoehdon.Muista että lainan todellinen vuosikorko kertoo sen, mikä on halvin lainatarjous.

Hae lainaa helposti:

 • Aina sopiva lainasumma: Hae lainaa vain sen verran, kun sillä hetkellä tarvitset.
 • Aina sopiva maksuaika: Valitse omaan talouteesi soveltuva maksuaika.
 • Saat lainaa nopeasti käyttöösi: Laina siirtyy tilillesi keskimäärin 15 minuutissa.
 • Laina kilpailutetaan puolestasi: Kilpailuta laina usealla eri pankilla, täysin ilmaiseksi.
 • Valitse sinulle sopivin lainapalvelu.
 • Lainan kilpailuttamisessa kannattaa käyttää maksuttomia lainojen kilpailutuspalveluita, kuten esimerkiksi: Varmalaina.fi

Miksi valita HelppoLaina?

Meille kaikille tulee joskus se hetki, kun rahat ei vain tahdo riittää. HelppoLaina auttaa sinua näissä tilanteissa ja auttaa sinua löytämään nopeaa vakuudetonta lainaa helposti, jolla voit paikata yllättävät rahantarpeet.

Tietoa palvelustamme:

Mitä asiakkaamme sanovat?

Tarvitsin nopeasti pientä lainaa, mutta en tiennyt mistä sitä kannattaa hakea. Onneksi ystäväni suosittelivat minulle HelppoLaina.fi palvelua, josta sain nopeasti juuri tarvitsemani kokoisen lainan. En tiennyt että lainan hakeminen netistä voisi olla näin helppoa!
Anna
Tampere
Päätin yllättää tyttöystäväni viikon lomareissulla etelässä. Sain juuri oikean kokoisen lainan HelppoLaina.fi palvelusta. Lainan hakeminen oli yllättävän helppoa ja vaivatonta!
Aleksi
Helsinki
Halusin ostaa uuden puhelimen, mutta en halunnut ottaa sitä varten liian suurta kulutusluottoa. Onneksi HelppoLaina.fi palvelusta sain juuri sen kokoisen luoton, mitä todella tarvitsin!
Jonna
Pori

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voivat hakea kaikki Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot. Ikäraja palvelullemme on 18 vuotta. Lainanhakijalla on oltava Suomalainen pankkitili ja hänen tulee asua pysyvästi Suomessa.

Voit hakea lainaa palvelumme kautta 1000 – 70.000 euroa.

Voit hakea lainaa 1 – 20 vuoden maksuajalla.

HelppoLaina.fi ei myönnä lainaa, vaan me markkinoimme useita tunnettuja lainojen kilpailutuspalveluja. Mikäli sinulla on kysyttävää lainatuotteista, sinun tulee olla yhteydessä sen lainanvälittäjän asiakaspalveluun, jonka kautta olet lainaa hakemassa.

Tavoitat asiakaspalvelumme osoitteesta asiakaspalvelu@helppolaina.fi

Nimellinen vuosikorko kaikille tarjottaville lainoille on min. 4,0% / maks. 20,00%.

Me emme myönnä lainaa. Me ainoastaan esittelemme lainapalveluita ja tarjoamme muiden lainankilpailutuspalveluiden palveluita.

Mikäli asiakas ei suoriudu velastaan, perintä voidaan aloittaa joko luotonantajan tai kolmannen osapuolen toimesta. Tämä saattaa vaikuttaa heikentävästi asiakkaan luottotietoihin. Mikäli maksuaika umpeutuu, eikä asiakas pidennä maksuaikaansa, maksuajan umpeutumispäivää seuraavasta päivästä lähtien erääntyneestä summasta peritään viivästyskorkoa, sekä muita mahdollisesti muodostuvia perintäkuluja.

HelppoLaina.fi palvelun kautta lainaa voidaan myöntää kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot ja riittävän suuret ja säännölliset tulot.

Kun haet lainaa HelppoLaina.fi palvelusta, voit valita palvelun jossa lainasi kilpailutetaan noin 25 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat siis aina yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Lainatarjousten pyytäminen kauttamme on aina täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Hae lainaa helposti pyytämällä ilmaiset lainatarjoukset

Nykyään liian monet hakevat lainaa netistä ilman huolellista kilpailutusta. Kun lainaa hakee ensimmäisestä paikasta joka vastaan tulee, voi lainan kustannukset tulla myöhemmin suurena yllätyksenä. Tämän vuoksi kaikki lainat tulisi aina kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. HelppoLaina.fi on maksuton apuväline juuri lainojen kilpailuttamiseen ja lainavertailuun. Palvelumme kautta saat lainaa helposti ja tavoitat yhdellä ainoalla hakemuksella noin 25 pankkia ja muuta luotonantajaa. Saat siis yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löytyy helposti paras laina juuri sinulle.

HelppoLaina.fi – Lainaa helposti ja nopeasti

Kauttamme voit hakea lainaa helposti 100 – 60.000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Jos tarvitset alle 1000 euron lainaa, voit kilpailuttaa sen yhteistyökumppanimme: Vertaalainaa.fi palvelussa.

Lainatuotteet joita tarjoamme on jatkuva joustoluotto, kertaluontoinen kulutusluotto ja pankkilaina, joita voit hakea käyttöösi täysin oman tarpeesi mukaan. Palvelumme kautta voi hakea lainaa viikon jokaisena päivänä ja kaikkina kellon aikoina. Voit siis hakea lainaa juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Lähetettyäsi oman lainahakemuksesi suosittelemiimme lainapalveluihin, se kilpailutetaan yli 25 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken. Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi kun olet lähettänyt oman hakemuksesi.

Miten haen lainaa HelppoLaina.fi palvelusta?

Voit aloittaa lainan hakemisen tutustumalla esittelemiimme lainapalveluihin. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta, eikä se sido hakijaa mihinkään. Täytettyäsi ja lähetettyäsi lainahakemuksesi, saat lainapäätöksen välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat yleensä muutaman minuutin sisällä, joten pääset varsin nopeasti vertailemaan eri pankkien antamia lainatarjouksia.

Kuka voi hakea lainaa HelppoLaina.fi palvelusta?

HelppoLaina.fi palvelun kautta voidaan myöntää lainaa netistä kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille. Lainanhakijalla on oltava puhtaat luottotiedot, sekä säännölliset palkka- tai eläketulot.

Minkä tyyppistä lainaa voin hakea?

Lainatuote jota HelppoLaina.fi palvelusta voi hakea on jatkuva joustoluotto, kulutusluotto ja pankkilaina. Saat siis hakea lainaa helposti 1000 – 70 000 euroa täysin oman tarpeesi mukaan. Jatkuva joustoluotto on erittäin joustava ja nykyaikainen lainatuote, joka takaa sen että saat lainaa helposti aina kun sitä tarvitset. Kertaluontoinen kulutusluotto ja pankkilaina ovat oikea valinta suurempaan lainan tarpeeseen. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset ja nosta lainaa heti tilille, kun sitä tarvitset.

Voinko saada lainaa heti tilille?

Kyllä voit. Esittelemme Suomen nopeimpia lainapalveluita, joista lainan saaminen on nopeaa ja helppoa. Suosittelemme palvelua Varmalaina jos tarvitset lainaa heti tilille. Varmalaina on maksuton lainanvälityspalvelu, joka kilpailuttaa lainahakemukset nopeasti yli 30 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Voit siis saada lainaa heti tilille, kilpailuttamisesta tinkimättä. Näin saat lainaa heti tilille:

 • Siirry Varmalaina.fi palvelun sivustolle ja täytä siellä oleva lainahakemus.
 • Kun hakemus on täytetty, voit lähettää sen Varmalainalle kilpailutettavaksi.
 • Varmalaina toimittaa valmiit lainatarjoukset muutamassa minuutissa.
 • Vertaa saamiasi lainatarjouksia ja valitse sopivin.
 • Toimita mahdollisesti pyydetyt liitteet.
 • Allekirjoita lainasopimus.
 • Nosta laina tilille.

Mistä lainan kulut kertyvät?

Joustoluotto on laina jonka lainan kulut ja korot kertyvät vain siitä summasta, jonka olet nostanut käyttöösi. Voit siis hakea vaikka 4000 euron luottorajan ja nostaa siitä vain 100 euroa. Tässä esimerkissä maksaisit kulut ja korot vain tuosta 100 eurosta ja sinulle jäisi vielä 3900 euroa nostovaraa pahan päivän varalle. Luottosopimuksesta ei aiheudu mitään kuluja, jos et nosta luottoa tilillesi.

Kulutusluotto ja pankkilaina ovat puolestaan kertaluontoisia lainoja, joten ne nostetaan tilille yhtenä kertamaksuna. Kulutusluoton ja pankkilainan kulut ja korot kertyvät koko lainasummalle siitä hetkestä asti, kun nostat sen tilillesi.

Miten laina maksetaan takaisin?

Voit hakea lainaa palvelumme kautta 1 – 20 vuoden maksuajalla. Täytettyäsi lainahakemuksen suosittelemissamme lainapalveluissa saat useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Jokaisessa lainatarjouksessa esitetään erittäin tarkasti lainan takaisinmaksusuunnitelma. Nostetun lainan voi milloin tahansa maksaa myös ennenaikaisesti ilman mitään lisäkuluja.

Tietoa Helppolaina-palvelusta:

Helppolaina on maksuton lainavertailupalvelu, jonka kautta saat paljon hyödyllistä tietoa lainoista. Kauttamme voit myös aloittaa lainojen yhdistämisen ja lainojen kilpailuttamisen.

Mitä jos lainaa ei maksa takaisin?

Mikäli asiakas ei suoriudu velastaan, perintä voidaan aloittaa joko luotonantajan tai kolmannen osapuolen toimesta. Tämä saattaa vaikuttaa heikentävästi asiakkaan luottotietoihin. Mikäli maksuaika umpeutuu, eikä asiakas pidennä maksuaikaansa, maksuajan umpeutumispäivää seuraavasta päivästä lähtien erääntyneestä summasta peritään viivästyskorkoa, sekä muita mahdollisesti muodostuvia perintäkuluja.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Et tarvitse. HelppoLaina.fi palvelun kautta haettu laina myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakija on itse vastuussa nostamastaan lainasta ja sen takaisin maksamisesta. Ennen lainan hakemista kannattaa aina ensin laskea tarkkaan oman talouden tulot ja menot, sekä laatia budjetti joka auttaa hahmottamaan oman taloudellisen maksukykysi.

Näin laadit budjetin omasta taloudestasi

Kun laadit budjetin omasta taloudestasi, saat selkeän ja yksinkertaisen kuvan omasta maksukyvystäsi. Mitä paremmin olet perillä omasta todellisesta maksukyvystä, sitä turvallisempaa sinun on tehdä päätöksiä lainan ottamiseen liittyen. Näin laadit yksinkertaisen budjetin kolmessa vaiheessa:

 • Laske yhteen kaikki tulosi kuukaudessa (palkka, etuudet, tuet, lapsilisät, muut tulot jne…)
 • Laske yhteen kaikki menosi kuukaudessa (vuokra, lainojen lyhennykset, sähkö, vesi, ruoka, vakuutukset jne…)
 • Vähennä menot tuloistasi, niin näet kuinka paljon sinulle jää rahaa menojen jälkeen.*

Kun olet laskenut sen kuinka paljon sinulle jää rahaa kuukausittain kun kaikki menot on laskettu, voit lähteä suunnittelemaan mahdollista lainan hakemista. Kun tiedät sen kuinka paljon voit kuukaudessa lyhentää lainaa, voit laskea lainalaskurilla sen kuinka suureen lainaan sinulla on varaa.

Löydä netin paras laina

Lainavertailun ja lainojen kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää itselleen netin paras laina. Lainamarkkinoilla kilpailu on kovaa, joten pankit ja muut luotonantajat ovat tottuneet siihen, että monet lainanhakijat käyttävät maksuttomia lainojen kilpailutuspalveluita. Näitä kilpailutuspalveluita on monta erilaista ja löydät niistä kattavan listauksen sivustolta www.top10-lainat.fi. Tämä on lainanhakijan kannalta erittäin hyvä asia, sillä kun pankit tietävät että lainanhakija saa heidän lainatarjouksen lisäksi yli 25 muuta lainatarjousta, saa se heidät tekemään mahdollisimman tarkkaan lasketun ja samalla edullisen lainatarjouksen. Tämän vuoksi lainojen kilpailutuspalveluiden käyttö on vuosi vuodelta suositumpaa. Kun olet saanut valmiit lainatarjoukset nähtäväksesi, voit aloittaa lainatarjousten vertailun ja halvimman lainan etsimisen. Kun haluat tietää mikä on halvin ja paras lainatarjous, kiinnitä huomiota lainatarjouksissa ilmoitettuun lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki lainaan kohdistuvat kulut, joten miten suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on silloin kyse. Lainavertailua tehdessä tulee myös huomioida lainan maksuaika ja se, miten se osaltaan vaikuttaa lainan kuluihin.

Hae lainaa helposti moneen eri tarpeeseen

Netistä voi hakea lainaa helposti moneen eri tarpeeseen, aina autolainasta lainojen yhdistämiseen. Lainojen käyttökohteita onkin varmasti yhtä paljon kuin on lainan hakijoitakin. Tietyt käyttötarkoitukset ovat kuitenkin olleet vuodesta toiseen suosituimpia, ja ne ovat: Yhdistelylaina, joustoluotto, autolaina, pikavippi ja kulutusluotto. Tässä lyhyt kuvaus edellä mainituista lainatuotteista:

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina on yksi suurempi vakuudeton laina, jolla maksetaan useita pieniä lainoja tai muita osamaksuja. Lainojen yhdistäminen on vuosi vuodelta suositumpaa, sillä siinä saa selvää säästöä lainan kuluihin. Lainojen yhdistäminen selkeyttää myös omaa talouden hallintaa, sillä yhden lainan maksaminen on paljon selkeämpää kuin monen lainan yhtäaikainen maksaminen.

Autolaina

Autolaina on nimensä mukaisesti auton ostamiseen tarkoitettu laina. Autolaina on yleensä 2000 – 30.000 euron suuruinen ja sen maksuaika on yleensä 1 – 6 vuotta. Autolainaa hakiessa kannattaa ostettavan auton käyttöikä arvioida realistisesti, eikä näin ollen kannata hakea autolainaa liian pitkällä maksuajalla. Jos puhutaan esimerkiksi 5000 euron arvoisesta autosta, voi olla että sen jäljellä oleva käyttöikä on 4 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ottaa autolainaan 5 vuoden maksuajan, maksaa tuota autoa vielä yhden vuoden ajan senkin jälkeen, kun se ei enää ole käyttökelpoinen. Tämä taas johtaisi siihen, että uutta autoa varten hankittavaa autolainaa tulisi maksettua vuoden ajan vanhan lainan kanssa samanaikaisesti.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on suomalaisten yleisin ja ehdottomasti suosituin lainatuote. Kulutusluotoilla maksetaan niin remontteja, lomamatkoja kuin perhejuhliakin. Kulutusluotto onkin kuluttamiseen tarkoitettu laina, jolla on varmasti satoja eri käyttökohteita. Kulutusluottoa voi hakea netistä ilman vakuuksia ja takaajia aina 60 000 euroon saakka. Löydät lisää tietoa kulutusluotoista myös palvelusta www.leijonalaina.fi.

Löydä netin paras laina vertailemalla

Netin kautta voi hakea lainaa monenlaiseen tarpeeseen. Verkossa toimii kymmeniä erilaisia lainapalveluita, joilla jokaisella on omat hinnastot ja lainaehdot. Tämän vuoksi itselleen sopivimman lainapalvelun löytyminen voi toisinaan osoittautua erittäin vaikeaksi, ellei jopa täysin mahdottomaksi tehtäväksi. Tämä on juuri se syy, minkä vuoksi HelppoLaina.fi on perustettu. Me haluamme auttaa kaikkia suomen kansalaisia löytämään itselleen parhaan mahdollisen lainan. HelppoLaina.fi on aidosti kotimainen ja 100% maksuton palvelu, jonka avulla teet lainavertailusta ja lainojen kilpailuttamisesta selkeämpää, helpompaa ja nopeampaa. Me esittelemme palvelussamme kaikki netin suosituimmat lainapalvelut, joista voi hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Kerromme tällä sivulla sinulle:

 • Miten kilpailutat lainan veloituksetta.
 • Miksi lainan kilpailuttaminen kannattaa.
 • Miten lainatarjouksia tulee vertailla.
 • Miten löydät halvimman lainan.
 • Mitä eroja eri lainatuotteilla on.

Kilpailuta laina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista

Tuotteiden, palveluiden ja muiden hankintojen kilpailuttaminen netissä on nykyään täysin arkipäiväistä. Silti tekemämme kyselyn mukaan suuri osa kuluttajista jättää lainan kilpailuttamisen tekemättä lainaa hakiessaan. Lainojen kilpailuttaminen on kuitenkin erittäin tärkeää, sillä sen avulla voi säästää merkittäviä summia lainan kuluissa ja koroissa. Tämän lisäksi on erittäin tärkeää vertailla myös lainan maksuehtoja ja sitä, kuinka joustavasta lainasta on kyse. 

Jokaisella lainapalvelulla on omat hinnastonsa ja lainaehtonsa, joten lainavertailu edellyttää useiden pankkien ja luotonantajien lainatarjousten pyytämistä. Tässä kohtaa HelppoLaina.fi pystyy auttamaan juuri sinua. Kilpailuta laina kauttamme, jolloin me voimme kilpailuttaa yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa puolestasi, täysin ilmaiseksi. Voit siis koska vain täyttää maksuttoman lainatarjouspyynnön palvelussamme ja vastaanottaa valmiit lainatarjoukset. Saatuasi lainatarjoukset pääset heti vertailemaan eri palveluiden hintaeroja ja lainehtoja. Tämän jälkeen voit valita parhaan lainatarjouksen ja päättää, haluatko hyväksyä sen. Lainatarjousten pyytäminen palvelustamme on aina maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Hae vakuudetonta lainaa helposti ja nopeasti

Palvelumme kautta voit hakea lainaa helposti ilman vakuuksia aina 70.000 euroon asti. Kun lainalle ei tarvita henkilö- tai muitakaan vakuuksia, nopeuttaa se lainan käsittelyä merkittävästi. Lainan ulosmaksun nopeuteen vaikuttaa palvelusta riippumatta seuraavat asiat:

 1. Kuinka paljon lainaa haetaan.
 2. Mihin kellon aikaan lainaa haetaan.
 3. Mikä viikonpäivä lainaa haetaan.
 4. Mihin pankkiin laina maksetaan.

1. Yleensä pienet lainat siirtyvät maksuun nopeammin, eikä niitä varten tarvitse toimittaa monia liitteitä. Suurempien lainojen kohdalla vaaditaan lähes poikkeuksetta todistukset omista tuloista.

2. Kellonaika jolloin lainaa haetaan, vaikuttaa merkittävästi myös siihen, kuinka nopeasti laina siirtyy tilillesi. Esimerkiksi monet pankit ja luotonantajat maksavat myönnettyjä lainoja asiakkaiden tileille vain omina aukioloaikoinaan. Pientenkin lainojen kohdalla laki määrää, että niitä voidaan maksaa asiakkaiden tileille vain kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana.

3. Myös viikonpäivällä on merkitystä kun lainaa haetaan. Vaikka lainahakemukset ovat auki viikon jokaisena päivänä, ei monikaan pankeista maksa lainoja ulos viikonloppuna. Jos siis haet lainaa viikonloppuna, se todennäköisesti maksetaan tilillesi vasta seuraavana arkipäivänä.

4. Kaikki lainapalvelut eivät pysty tekemään nopeaa siirtoa kaikkiin olemassa oleviin pankkeihin. Suurimpaan osaan laina voidaan siirtää 15 – 30 minuutissa, mutta joihinkin pankkeihin siirto voi viedä 1 – 2 arkipäivää.

Näin vertaat saamiasi lainatarjouksia oikein

Kun olet pyytänyt lainatarjoukset palvelustamme, on seuraavana tehtävänä niiden vertailu. Lainatarjousten vertailu kannattaa aloittaa kiinnittämällä huomiota sinulle tarjottuun maksuaikaan ja kuukausittain maksettavan kuukausierän suuruuteen.

Lainaan ei koskaan tule ottaa liian lyhyttä maksuaikaa, sillä se tarkoittaa silloin myös suurta kuukausittain maksettavaa lyhennyserää. Suurin osa lainojen maksuvaikeuksista aiheutuu siitä, että kuukausierän suuruus on laskettu yksinkertaisesti liian tiukalle. Kun kuukausierä on liian suuri, ei omaan talouden hallintaan jää yhtään pelivaraa ja yllättävän menon osuessa kohdalle, eivät rahat enää riitä lainan lyhennykseen.

Tästä alkaa monesti maksuvaikeudet ja maksamattomille lyhennyksille alkaa kertyä viivästyskuluja, jotka lisäävät entisestään maksuvaikeuksia. Valitsemalla lainaan hieman pidemmän maksuajan on myös kuukausierä pienempi ja voit laittaa rahaa jopa säästöön kuukausittain. Näin toimimalla pystyt ehkäisemään maksuvaikeudet, vaikka eteen tulisikin jokin yllättävä rahanmeno.

Tämän jälkeen kannattaa vertailla lainatarjousten kuluja ja korkoja. Helpoin tapa katsoa mikä on halvin ja mikä kallein laina, on kiinnittää huomiota lainatarjouksissa esitettyihin todellisiin vuosikorkoihin. Lainan todellisen vuosikoron laskemisessa otetaan huomioon kaikki lainaan kohdistuvat kulut, joten mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse. Kun olet karsinut pois kaikki liian lyhyellä ja liian suurella korolla tarjotut lainatarjoukset, on aika siirtyä vertailemaan lainan muita ehtoja.

Muiden ehtojen kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota lainan takaisinmaksun joustavuuteen. Kannattaa tarkistaa voiko lainassa pitää lyhennysvapaita kuukausia tai voiko laina-aikaa tarvittaessa pidentää?

Myös lainan korottaminen kannattaa tarkistaa, sillä lainan takaisinmaksun aikana voi tulle tarvetta lisälainalle. Silloin ei tarvitsisi ottaa uutta lainaa, vaan korottaa olemassa olevan lainan pääomaa.

HelppoLaina.fi
Logo